Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Samenwerken met de Regionale Technologische Centra

​Het RTC wil een brug bouwen tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Er bestaat één RTC per provincie met uitzondering van BHG dat onder het RTC Vlaams-Brabant valt.  Het RTC heeft als doel de kwaliteit in onderwijs te verhogen en te versterken. Het RTC gaat daarom op zoek naar samenwerkingen tussen de bedrijven en de scholen uit de omgeving in functie van de lokale noden.

Daarnaast ondersteunt het RTC de scholen in het verwerven van relevante, arbeidsmarktgerichte technische competenties bij leerlingen. De focus ligt op realiseren van de competenties uit de beroepskwalificaties niveau 3 en 4 of andere competentieprofielen. Het RTC heeft ook een nascholingsaanbod voor leerkrachten.

Tenslotte maakt het RTC de planningen op voor de scholen i.f.v. het gebruik van de VDAB-infrastructuur in de regionale competentiecentra. Meer informatie over de RTC's kan je hier ontdekken.

Inschrijven voor gebruik van de VDAB-infrastructuur binnen de aangegeven periode kan via aanklikken van het provinciale RTC:

RTC West-Vlaanderen

RTC Vlaams-Brabant

RTC Antwerpen

RTC Oost-Vlaanderen 

RTC Limburg

Jouw contactpersoon

Annick Haesaerts

beleidsondersteuner, Beleid en belangenbehartiging

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel