Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Opleiding en vorming

Pagina delen

Aan de slag rond beleid

Als leidinggevende in onderwijs komt er veel op je af. Hoge verwachtingen in een moeilijke, onvoorspelbare en snel evoluerende context. Iedereen trekt aan je mouw en alles moet liefst gisteren al opgelost zijn. De PBD-GO! wil jou en je team hierin op verschillende manieren ondersteunen.

Via opleiding en vorming zetten we in op de kracht van professionalisering: door jezelf te gunnen om een vorming te volgen, stap je even uit de maalstroom en kijk je vanop afstand naar je job en je school of centrum. Soms letterlijk van ver, als je van Poperinge naar Brussel pendelt. Dat perspectief levert vaak waardevolle inzichten op: misschien ontwar je een lastige knoop waar je al maanden mee zat of ontdek je een aantal praktische tips die je meteen kan toepassen in een volgend teamoverleg of gesprek met een ouder.

In het professionaliseringsaanbod voor volgend schooljaar focussen we op vaardigheden die pedagogisch, onderwijskundig en authentiek leiderschap extra versterken

De rode draad

De rode draad doorheen het aanbod opleidingen en vormingen rond beleid zijn de drie C’s: coaching, communicatie en (self)care. Onder het motto “never change a winning team” bevat het aanbod voor het schooljaar 2024-2025 ook een aantal vaste waarden.

Coachen

Communicatie

Bekijk hier het volledige aanbod rond communicatie voor beleid.

Opleidingen en vormingen in de kijker:

De drie C's voor andere doelgroepen

De drie C’s in het vormingsaanbod beleid trekken we ook open naar andere doelgroepen. Andere onderwijsprofessionals nemen immers eveneens een coachende of communicatieve rol op in een school of centrum. En ook (self)Care is een belangrijk aandachtspunt voor iedereen in onderwijs.

Coachen

Communicatie

(self)Care

Wat heb je eraan?

Met een opleiding of vorming bij de PBD-GO! verdiep je je eerst en vooral in een bepaald thema en scherp je bepaalde skills aan. Een leuke bonus is ook dat je je blik verruimt: we halen vaak externe expertise in huis en bieden voldoende om ruimte om te netwerken, uit te wisselen en te leren met/van andere GO! professionals. Dat is ook de fijne feedback die deelnemers ons geven: “Het was niet makkelijk om mijn school twee dagen achter te laten, maar ik keer enorm geïnspireerd terug.”

Heb je een vraag?

Pedagogische begeleidingsdienst - 02 790 96 10
PBD-GO! Opleiding en vorming - 02 790 96 96

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.