Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Aan de slag met beleid: focus op communicatie, coaching en (self)care

14 mei 2024
Rugzak PBD GO! Rh
De PBD-GO! stelde voor komend schooljaar een bedreven aanbod samen rond beleid. Laat je inspireren en ontdek hier de verschillende opleidingen en vormingen.

Als leidinggevende in onderwijs komt er veel op je af. Hoge verwachtingen in een moeilijke, onvoorspelbare en snel evoluerende context. Iedereen trekt aan je mouw en alles moet liefst gisteren al opgelost zijn. De PBD-GO! wil jou en je team hierin op verschillende manieren ondersteunen.

Via opleiding en vorming zetten we in op de kracht van professionalisering: door jezelf te gunnen om een vorming te volgen, stap je even uit de maalstroom en kijk je vanop afstand naar je job en je school of centrum. Soms letterlijk van ver, als je van Poperinge naar Brussel pendelt. Dat perspectief levert vaak waardevolle inzichten op: misschien ontwar je een lastige knoop waar je al maanden mee zat of ontdek je een aantal praktische tips die je meteen kan toepassen in een volgend teamoverleg of gesprek met een ouder.

In het professionaliseringsaanbod voor volgend schooljaar focussen we op vaardigheden die pedagogisch, onderwijskundig en authentiek leiderschap extra versterken

De 3 C’s voor beleid

De rode draad doorheen het aanbod opleidingen en vormingen rond beleid zijn de 3 C’s: coaching, communicatie en (self)care. Onder het motto “never change a winning team” bevat het aanbod voor het schooljaar 2024-2025 ook een aantal vaste waarden.

Coachen 

Communicatie 

(self)Care 

Bijzondere opleiding: Evaluator binnen de functionerings- en evaluatiecyclus 

De 3 C’s voor andere doelgroepen

De 3 C’s in het vormingsaanbod beleid trekken we ook open naar andere doelgroepen. Andere onderwijsprofessionals nemen immers eveneens een coachende of communicatieve rol op in een school of centrum. En ook (self)Care is een belangrijk aandachtspunt voor iedereen in onderwijs.

Coachen 

 • Coachen doelbewust inzetten

Communicatie

 • Verbindend mailen voor secretariaatsmedewerkers
 • Met wie spreek ik, aub? (nieuw!)
 • Groeien als spreker  

(self)Care

 • Doeltreffend schoolsecretariaat
 • Op locatie aan te vragen: Welzijn (ook) op het werk

Wat heb je eraan?

Met een opleiding of vorming bij de PBD-GO! verdiep je je eerst en vooral in een bepaald thema en scherp je bepaalde skills aan. Een fijne bonus is ook dat je je blik verruimt: we halen vaak externe expertise in huis en bieden voldoende om ruimte om te netwerken, uit te wisselen en te leren met/van andere GO! professionals. Dat is ook de fijne feedback die deelnemers ons geven: “Het was niet makkelijk om mijn school twee dagen achter te laten, maar ik keer enorm geïnspireerd terug.”

Ontdek de verschillende opleidingen en vormingen voor beleid, schrijf je in en we verwelkomen je graag voor een moment vol verdieping en verrijking.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Eva Van Buggenhout
Pedagogische begeleidingsdienst - 02 790 96 10

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.