Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Opleiding en vorming

Pagina delen

Ben jij leraar in het secundair onderwijs? Wil jij graag nog meer professionaliseren? Bij de PBD-GO! voorzien wij speciaal voor jou een praktijkgericht aanbod opleiding en vorming waar je individueel of in team, gebruik van kan maken. Neem hieronder een kijkje bij de verschillende onderdelen van het aanbod voor secundair onderwijs en schrijf je via de linken naar de agenda in.

 

Aanvangsbegeleiding

Ben je een startende leraar zonder ervaring in het vakgebied of ben je een leraar met leservaring maar nieuw in het vakgebied en wil je graag meer leren over doelen, didactiek, evalueren en digitale transformatie? Dan kun je een ruim aanbod vinden om je te professionaliseren. Voor startende leraren bieden we ook de opleiding aanvangsbegeleiding aan.

Deze opleiding is een combinatie van: 

Zowel de algemene sessies als de vakspecifieke sessies vormen een samenhangend geheel, maar je hebt ook de mogelijkheid om je apart voor deze sessies in te schrijven.

 

Verdieping doelenkader eerste graad

De eerste infosessies hebben ons al een eerste inzicht gegeven in hoe je de doelen moet lezen.

In de vervolgsessies gaan we dieper in op de doelen van het leerplan. We zullen samen onderzoeken hoe verschillende doelen zich tot elkaar verhouden en welke kansen daaruit voortvloeien. Neem hier een kijkje naar alle vakspecifieke verdiepingssessies.

Wil je nu al meer informatie? Dan raden we je aan om onze informatieclips te bekijken op de pagina leerplanimplementatie. Daarnaast kun je ook de ingesproken presentatie of opname van de informatiesessies in mei 2024 raadplegen. Je kunt deze vinden in de virtuele ruimte van je vak op Smartschool.  

 

Effectieve didactiek eerste graad

In deze sessies stellen we ons de vraag hoe en waarom we formatieve en summatieve evaluatie in ons vak gebruiken. Als GO! zetten we sterk in op zowel ‘differentiatie’, ‘groeien naar autonomie’ en ‘samen leren’. Daarom bekijken we ook de verhouding tussen deze drie bouwstenen van gepersonaliseerd samen leren en de formatieve en summatieve evaluatie.

 

Professionele leergemeenschappen

De Vlaanderen brede of regionale professionele leergemeenschappen (PLG) hebben tot doel didactische wenken, tips en materiaal te ontwikkelen en te delen met collega’s uit hetzelfde vak(domein). Deze professionele leergemeenschappen stellen je in staat een netwerk van collega-leraren op te bouwen binnen het vak(domein) waar jij deel van uitmaakt.

 

Helpdesksessies

Helpdesksessies starten vanuit de noden van jullie als leraar. In de helpdesksessies beantwoorden de vakadviseurs vragen die jullie op voorhand of tijdens de sessie aan hen stellen. Via de helpdesksessies kan je heel gericht en face-to-face in gesprek gaan met je vakadviseur.

Dit schooljaar organiseren we ook thematische helpdesksessies. Tijdens die sessies zal er worden gefocust op vragen en uitleg over een specifiek thema.

Je vindt de verschillende helpdesksessies hier in de agenda.

 

Heb je een vraag?

Pedagogische begeleidingsdienst - 02 790 96 10
PBD-GO! Opleiding en vorming - 02 790 96 96

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.