Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Opleiding en vorming

Pagina delen

“Een vormingsaanbod rond digitalisering in onderwijs, moet dat echt? We hebben toch massaal die Digisprong genomen?” Inderdaad, ICT is niet meer weg te denken uit de klas- en schoolomgeving. Missie geslaagd, niet? Wel, nog niet helemaal.

“Ik doe mijn job goed. Ik zie echt niet waar het digitale een meerwaarde kan zijn voor mij.” Heel begrijpelijk, maar soms kan het digitaal gewoonweg beter, sneller en fijner. Met ons gloednieuwe aanbod opleidingen en vormingen rond digitalisering helpen we jou graag (verder) op weg.

Leerpad ICT-beleidsplan

Ben jij leidinggevende, beleidsmaker of ICT-coördinator? Wil je inzetten op een gedragen en doordachte digitale onderwijstransformatie in jouw school? Weet je misschien niet zo goed hoe daaraan te beginnen? PBD-GO! ontwikkelde een leerpad: Basecamp ICT-beleidsplan om je op weg te zetten in de ontwikkeling van een schooleigen ICT-beleidsplan of om je bestaand plan te optimaliseren. Dit leerpad bestaat uit verschilende stappen die je los van elkaar en op eigen tempo kan doorlopen.

Wist je dat dit leerpad deel uit maakt van een hybride ondersteuning? Ontdek er hier alles over.

Digitale didactiek

Digitaal is een buzzword in onderwijs waardoor het vaak eerder een doel lijkt dan een middel. Daarom keren we even terug naar de basis: waar werkt het digitale versterkend in de klas en waar niet?

Wegwijs in artificiële intelligentie (AI)

Digitalisering evolueert razendsnel. Er is een wildgroei aan apps, tools, leerplatformen en digitale aanbieders. Om nog maar te zwijgen over de recente opkomst van artificiële intelligentie. Het is normaal dat je als leraar of leidinggevende door de bomen het bos niet meer ziet. Ons digitaal motto? Het doel gaat altijd voor op de tool. Dat doel hoeft niet enkel een leerdoel te zijn, maar bijvoorbeeld ook beter evalueren of planlast verminderen.

Mediawijsheid bij jongeren

Onze leerlingen ontpoppen zich als digital natives, of zo lijkt het tenminste. Onderzoek toont immers aan dat onze jongeren essentiële digitale vaardigheden missen. Dus zet als leraar je onzekerheid opzij, als je leerlingen weer vingervlug de slag zijn met een nieuwe app. Ze hebben jou nodig om veilig en mediawijs te navigeren in de digitale wereld.

Sleutelcompetentie 4

Sleutelcompetentie 4 en dan vooral computationeel denken blijft een plek hebben in de nieuwe leerplannen voor het secundair onderwijs, en (binnenkort ook) in basisonderwijs. Nieuw bij het secundair onderwijs is de link tussen SC4 en het vak techniek in de eerste graad. Voor basisonderwijs is er de koppeling met de nieuwe eindterm wiskunde.

Pedagogisch ICT-coördinator

De leraar ben je samen. In het geval van digitalisering speelt een pedagogisch ICT-coördinator op school een sleutelrol om, samen met leraren als inhoudelijk experten, ICT te linken met pedagogisch-didactische afspraken. Vandaar richten wordt deze opleiding wegens succes herhaald en uitgebreid naar de CVO’s: 

De digitale reflex

Voel je je overweldigd na het lezen van dit nieuwe aanbod? Is dit echt noodzakelijk bovenop alle andere prangende uitdagingen in onderwijs? Absoluut. Onze tip: de digitale reflex. Integreer de digitale reflex in de trajecten en het beleid die je als school uitstippelt. Ga enkel digitaal waar het een meerwaarde is en maak die inschatting al aan het begin. Digitalisering kan de druk en planlast verminderen, waardoor er weer ruimte vrijkomt om met andere dingen aan de slag te gaan. De PBD-GO! wil jou hierin ondersteunen via de kracht van professionalisering, zo ben en blijf jij digitaal mee.

Opleidingen en vormingen digitalisering

Ontdek hier het volledige aanbod opleidingen en vormingen rond digitalisering.

Agenda

Heb je een vraag?

Pedagogische begeleidingsdienst - 02 790 96 10

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.