Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Nieuw vormingsaanbod in functie van sterk cognitief functionerende leerlingen

19 mei 2024
Meisje Met Rubik Piramide Rh
Ontdek het nieuwe vormingsaanbod van de PBD-GO! in functie van begaafde leerlingen die cognitief sterk functioneren en in deze context ook een extra zorgvraag hebben.

Begeleiding van begaafde leerlingen

Van een ontdekkingstocht naar potentieel tot een effectief beleid en begeleiding voor begaafde leerlingen op school. Duik in het najaar in de begeleiding van begaafde leerlingen in  het basisonderwijs en het secundair onderwijs

In deze vormingen ligt de focus enerzijds op integratie van deze leerlingen in het beleid leerlingenbegeleiding. Daarnaast neemt Dr. Sabine Sypré, doctor in de psychologie aan UGent en KU Leuven, je ook mee in het identificeren van cognitief sterk functionerende (CSF) leerlingen en hoe je de onderwijsbehoeften van deze leerlingen beter kan formuleren. Ze opent je ogen voor de kenmerken van begaafde onderpresteerders en het herkennen van dubbel bijzondere leerlingen.

Deze eerste twee vormingen richten zich op leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren, leden van beleidsteams, orthopedagogen, CLB-medewerkers en ondersteuners.

Begaafde leerlingen in je klas

Heb jij een begaafde leerling in je klas of wil je weten hoe je deze leerlingen kan herkennen en ondersteunen? In februari organiseren we vormingen gericht op leraren in de verschillende onderwijsniveaus. 

Ontdek als leraar in het kleuteronderwijs de optimale leeromgeving voor begaafde kleuters met de vorming ‘Ontdekken, verrijken, motiveren: de optimale leeromgeving voor begaafde kleuters’. 

Leer als leraar in het basisonderwijs hoe je cognitief sterk functionerende leerlingen kan herkennen met de vorming ‘Meesters in het herkennen en uitdagen: cognitief sterk functionerende leerlingen in het basisonderwijs’. 

Groei als leraar in het secundair onderwijs in het signaleren, uitdagen en motiveren van je leerlingen met de vorming ‘Meester in het signaleren, uitdagen en motiveren: excelleren van cognitief sterk functionerende leerlingen in het secundair onderwijs’.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Sanne Vanhellemont - 0495 86 00 58

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Meer nieuws

PBD-GO! lanceert handleiding 'Samen leerlingen begeleiden'

Willen we sterk staan in het samen begeleiden van de lerende - elk vanuit zijn decretale opdracht - dan vraagt dit heel wat afstemming.

14 juni 2024

Nieuwe sessies professionaliseringstraject voor leerkrachten onthaal, organisatie en sales

De klas op de werkvloer? Theorie gevolgd door reële praktijkoefeningen? Werken aan arbeidsattitudes?

14 juni 2024

Ontdek het vormingsaanbod voor OKAN

Het nieuwe PBD-GO!

14 juni 2024

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.