Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Ontdekkingstocht naar potentieel: effectieve zorg en begeleiding van begaafde leerlingen in het basisonderwijs

Deze opleidingdag richt zich op het ontwikkelen van een schoolbeleid voor cognitief sterk functionerende leerlingen, met focus op integratie in het beleid op leerlingenbegeleiding. Leer hoe je dit proces start, welke stappen te volgen zijn, en hoe draagvlak te vergroten door middel van een praktisch stappenplan.

Leer hoe je cognitief begaafde leerlingen in het basisonderwijs kunt identificeren, en hoe je dit integreert in het zorgcontinuüm. Ontdek het onderscheid tussen leer- en persoonskenmerken, en leer welke bronnen je kunt gebruiken voor een nauwkeurige identificatie.

Verdiep je in de kenmerken van begaafde onderpresteerders en leer hoe je ze kunt herkennen in de praktijk. Ontvang advies over het voorkomen van onderpresteren bij begaafde kinderen en verken interventies om de motivatie te herstellen en het onderpresteren om te keren.

Leer hoe je dubbel bijzondere leerlingen, die zowel cognitief begaafd zijn als een leer- of gedragsstoornis hebben, kunt herkennen en begeleiden. Ontdek strategieën voor omgang met comorbiditeit, zoals begaafdheid in combinatie met ADHD, autisme, dyslexie, en meer.

Praktisch

1
woensdag 23 oktober 2024, van 9u30 tot 16u00
Ontdekkingstocht naar potentieel: effectieve zorg en begeleiding van begaafde leerlingen in het basisonderwijs

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36, 1000 Brussel
Wegbeschrijving

Doelstellingen

 • Deelnemers kunnen concrete stappen identificeren en implementeren om het onderwijs en de begeleiding van CSF leerlingen te verbeteren.

 • Deelnemers kunnen nauwkeuriger begaafde leerlingen identificeren en hun onderwijsbehoeften beter formuleren.

 • Deelnemers kunnen begaafde onderpresteerders en dubbel bijzondere leerlingen herkennen, adviseren en ondersteunen om hun potentieel volledig te benutten.

Lesgever

Sypré Sabine

Dr. Sabine Sypré is naast doctor in de Psychologie aan de UGent en KU Leuven ook ECHA Specialist in Gifted Education en oprichter van Hoogbloeier. Haar onderzoek richtte zich op begaafdheid, motivatie en zelfdeterminatie, met specifieke interesse in onderpresterende cognitief begaafde jongeren. Als valorisatiemedewerker van Project TALENT ontwikkelde zij tools voor professionals in het onderwijs om de prestaties, motivatie en het welzijn van begaafde leerlingen in Vlaanderen te bevorderen.

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.