Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Meester in het herkennen en uitdagen: cognitief sterk functionerende leerlingen in het basisonderwijs

Ontdek hoe je cognitief sterk functionerende leerlingen kunt opsporen in het basisonderwijs door het onderscheiden van leerkenmerken en niet-cognitieve persoonskenmerken. Leer over screenen, signaleren en diagnosticeren, integreer dit in het zorgcontinuüm en gebruik verschillende bronnen voor identificatie.

Leer hoe je compacten en verrijken kunt toepassen om uitdaging te bieden aan cognitief sterk functionerende leerlingen. Ontdek welke oefeningen moeten worden geschrapt, hoe je geschikt verrijkingsmateriaal kunt selecteren en effectief kunt integreren.

Upgrade je lessen om tegemoet te komen aan de behoeften van cognitief sterk functionerende leerlingen door vragen en taken toe te voegen die een beroep doen op hogere-orde denkvaardigheden. Leer hoe je deze aanpassingen kunt implementeren om je klasomgeving uitdagender te maken.

Praktisch

1
vrijdag 07 februari 2025, van 9u30 tot 16u00
Meester in het herkennen en uitdagen: cognitief sterk functionerende leerlingen in het basisonderwijs

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36, 1000 Brussel
Wegbeschrijving

Doelstellingen

 • Deelnemers kunnen effectief cognitief sterk functionerende leerlingen identificeren door het onderscheiden van leerkenmerken en niet-cognitieve persoonskenmerken, en door het gebruik van diverse bronnen voor identificatie.
 • Deelnemers leren hoe ze compacten en verrijken kunnen toepassen om uitdagende leerervaringen te bieden aan cognitief sterk functionerende leerlingen, inclusief het selecteren en integreren van geschikt verrijkingsmateriaal.
 • Deelnemers ontwikkelen vaardigheden om aan hun lessen vragen en taken toe te voegen die een beroep doen op hogere-orde denkvaardigheden, waardoor ze beter kunnen inspelen op de behoeften van cognitief sterk functionerende leerlingen.

Lesgever

Verwerft Joke

Joke Verwerft, oprichter van Groei-Zin en partner van Hoogbloeier®, is een leerkracht lager onderwijs die nu werkzaam is als zorgleerkracht/zorgcoördinator. Haar passie voor begaafdheid ontstond tijdens haar jaren in het onderwijs en werd versterkt door de ontdekking van hoogbegaafdheid binnen haar gezin. Na een persoonlijke zoektocht naar meer kennis en ondersteuning, volgde ze de expertopleiding bij Hoogbloeier®, waardoor ze nu een sterke mix van onderwijservaring en deskundigheid op het gebied van begaafdheid bezit om cognitief sterk functionerende leerlingen en hun omgeving te begeleiden.

Pagina delen

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.