Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Laat jij je ook inspireren rond onderwijsloopbaanbegeleiding?

30 juni 2024
olb_externe_samenwerkingen
Op maandag 17 juni vormde een boeiende inspiratiedag het slotstuk van het project onderwijsloopbaanbegeleiding. Maar geen zorgen, PBD-GO! blijft jou ook in de toekomst inspireren met een mooi aanbod!

Slotdag project onderwijsloopbaanbegeleiding

De inspiratiedag onderwijsloopbaanbegeleiding (OLB) vormde het sluitstuk van de opleiding OLB met een boeiende keynote rond ‘versnellen’ van Liv Van Hyfte. Deze dag stond in het teken van verbinden, met elkaar en de buitenwereld. We sloegen bruggen naar externe organisaties zoals VDAB, VLAJO, Leerwinkel Brussel, Project Hylas, Soda+ en GO! CLB, en via speeddates connecteerden collega’s van 20 GO! scholen met elkaar. Samen sparden we over mogelijke oplossingen van lastige onderwijsloopbaanuitdagingen en de prangende vraagstukken rond het begeleiden van jongeren. Zo vertrok iedereen met een GO! zak vol inspiratie naar de klassenraden!

Inspirerende materialen OLB

Deze inspiratiedag vormde ook het einde van de OLB sprint. Tijdens deze twee jaar durende sprint ontwikkelden we verschillende materialen om scholen te ondersteunen rond OLB. Zo vind je er beleidsmaterialen voor een schoolanalyse, effectbepaling, materialen voor leraren om OLB-initiatieven op te starten en inspiratie om OLB te koppelen aan de eigen lespraktijk. En niet te vergeten: de vernieuwde toolmatrix die naast nuttige websites en ideeën, scholen ook in contact brengt met waardevolle externe organisaties. Zeker de moeite waard! De reacties zijn alvast zeer enthousiast over de toepasbaarheid op de klasvloer. Met deze materialen willen we alle drempels wegnemen om OLB kwalitatief vorm te geven op school. 

Je vindt deze materialen terug op de PBD-GO! Materialenbank op Smartschool onder de tegel Iedereen Inclusief en dan klik je op de Route OLB.

Nog meer opleidingen en vormingen

Wil jij je graag in een vorming verder verdiepen in specifieke aspecten van het begeleiden van de onderwijsloopbaan van je leerlingen?

Geïnspireerd door de kansen voor cognitief sterk functionerende leerlingen bieden we een sessie voor leerlingenbegeleiders rond effectief beleid en begeleiding voor begaafde leerlingen aan.

Voor leraren in het secundair onderwijs organiseren we de vorming ‘Meester in het signaleren, uitdagen en motiveren: excelleren van cognitief sterk functionerende leerlingen in het secundair onderwijs’.

Daarnaast vestigen we ook graag de aandacht op de mogelijkheden rond duaal leren in het ‘Professionaliseringstraject trajectbegeleiding duaal leren’

Ontdek alle vormingen voor het secundair onderwijs via de themapagina 'secundair onderwijs' op GO! pro.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Pedagogische begeleidingsdienst - 02 790 96 10

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Meer nieuws

Omgaan met agressie, pesten en seksueel grensoverschrijdend gedrag

Wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag en hoe reageer je hierop?

30 juni 2024

Vormings- en begeleidingsaanbod voor het deeltijds kunstonderwijs

Ben je leraar in het deeltijds kunstonderwijs? Of sta je als zorgcoördinator in voor leerlingenbegeleiding?

30 juni 2024

Laat jij je ook inspireren rond onderwijsloopbaanbegeleiding?

Op maandag 17 juni vormde een boeiende inspiratiedag het slotstuk van het project onderwijsloopbaanbegeleiding. Maar geen zorgen, PBD-GO!

30 juni 2024

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.