Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Vlaams Instituut Gezond Leven

Pagina delen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven is een expertisecentrum voor gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Ze werken rond gezonde voeding, beweging, lang stilzitten, roken, mentale gezondheid en gezondheid en milieu. Voor scholen bieden ze opleidingen en methodieken aan die hen ondersteunen bij de uitbouw van een (thematisch) gezondheidsbeleid volgens de methodiek gezonde school.

Op lokaal en regionaal niveau zijn de Logo's actief. De belangrijkste opdracht van de Logo's is het bundelen en coördineren van de lokale krachten om de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen waar te maken. De logo's staan in voor het lokaal implementeren van gezondheidsprojecten. 

Samenwerking GO! met Vlaams Instituut Gezond Leven

Het GO! werkt met het Vlaams Instituut Gezond Leven samen rond de algemene methodiek 'gezonde school' en de thema's voeding, lang stilzitten en roken, mentaal welbevinden en gezondheid en milieu.

Voor wie?

Gezond Leven is er voor een breed publiek. Specifiek voor de setting onderwijs ontwikkelde Gezond Leven de methodiek gezonde school.

Ondersteuning

 • Onderbouwd advies

Als het gaat om gezondheid op school, kun je nooit over te veel informatie beschikken. Voor educatief materiaal of methodieken om de gezondheidswerking op school uit te bouwen, kan je terecht op de projecten en themapagina's van Gezond Leven.

Gezond Leven organiseert ook de preventiepeiling (voorheen de  indicatorenbevraging gezondheid. Deze bevraging wil scholen inzicht geven in hun preventief gezondheidsbeleid. Samen met enkele partners, zoals de pedagogische begeleiding of je CLB, kan je nagaan wat je verder best aanpakt om het preventief gezondheidsbeleid van je school verder uit te bouwen.

 • Kant-en-klare materialen en methodieken

Gezond Leven ontwikkelde De kadermethodiek Gezonde School. Gezonde School helpt je om stap voor stap te evolueren van losse acties naar een samenhangend gezondheidsbeleid, rekening houdend met een aantal succesfactoren. Op de themapagina's van Gezond Leven vind je per thema kant-en-klare materialen om te gebruiken op school of in de klas.

 • Opleidingen 

Op de opleidingspagina vind je welke opleidingen georganiseerd worden.

 • Ondersteuning op maat

Gezond Leven werkt niet op maat van individuele scholen. Maar wil je in jouw scholengroep een pedagogische studiedag rond gezondheid organiseren? Dat kan! Neem vrijblijvend contact op voor een vorming op maat van jouw scholengroep.

 • Inspiratiegidsen

Deze gidsen staan boordevol concrete tips, informatie, ondersteuningsmaterialen en vormingen. Alles staat gebundeld per gezondheidsthema dat in de Preventiepeiling bevraagd werd.

Heb je een vraag?

Dean Hellebuyck - 0473 62 36 69

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.