Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Vlaams Instituut Gezond Leven

Vlaams instituut.pnglogo.png

Vlaams Instituut Gezond Leven

Het GO! werkt met het Vlaams Instituut Gezond Leven samen rond de algemene methodiek 'gezonde school' en de thema's voeding, lang stilzitten en roken, mentaal welbevinden en gezondheid en milieu.

Wat?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven is een expertisecentrum voor gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Ze werken rond gezonde voeding, beweging, lang stilzitten, roken, mentale gezondheid en gezondheid en milieu. Voor scholen bieden ze opleidingen en methodieken aan die hen ondersteunen bij de uitbouw van een (thematisch) gezondheidsbeleid volgens de methodiek gezonde school.

Op lokaal en regionaal niveau zijn de Logo's actief. De belangrijkste opdracht van de Logo's is het bundelen en coördineren van de lokale krachten om de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen waar te maken. De logo's staan in voor het lokaal implementeren van gezondheidsprojecten. 

Voor wie?

Gezond Leven is er voor een breed publiek. Specifiek voor de setting onderwijs ontwikkelde Gezond Leven de methodiek 'gezonde school'.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

  • Onderbouwd advies

Als het gaat om gezondheid op school, kun je nooit over te veel informatie beschikken. Voor educatief materiaal of methodieken om de gezondheidswerking op school uit te bouwen, kan je terecht op de projecten en themapagina's van Gezond Leven.

Gezond Leven organiseert ook de preventiepeiling (voorheer de  indicatorenbevraging gezondheid. Deze bevraging wil scholen inzicht geven in hun preventief gezondheidsbeleid. Samen met enkele partners, zoals de pedagogische begeleiding of je CLB, kan je nagaan wat je verder best aanpakt om het preventief gezondheidsbeleid van je school verder uit te bouwen.

  • Kant-en-klare materialen en methodieken

Gezond Leven ontwikkelde De kadermethodiek Gezonde School. Gezonde School helpt je om stap voor stap te evolueren van losse acties naar een samenhangend gezondheidsbeleid, rekening houdend met een aantal succesfactoren. Op de themapagina's van Gezond Leven vind je per thema kant-en-klare materialen om te gebruiken op school of in de klas.

  • Opleidingen

Op de opleidingspagina vind je welke opleidingen georganiseerd worden.

  • Ondersteuning op maat

Gezond Leven werkt niet op maat van individuele scholen. Maar wil je in jouw scholengroep een pedagogische studiedag rond gezondheid organiseren? Dat kan! Neem vrijblijvend contact op voor een vorming op maat van jouw scholengroep.

  • Inspiratiegidsen

Deze gidsen staan boordevol concrete tips, informatie, ondersteuningsmaterialen en vormingen. Alles staat gebundeld per gezondheidsthema dat in de Preventiepeiling bevraagd werd.

Meer info?

www.gezondleven.be

www.gezondeschool.be

 

Jouw contactpersoon

Dean Hellebuyck

pedagogisch medewerker, Pedagogische begeleidingsdienst

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel