Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Communicatieplannen

Pagina delen

Een communicatieplan opstellen

Een goed communicatie(beleids)plan somt alle communicatieacties op richting de verschillende doelgroepen in chronologische volgorde. Een overzicht van de communicatiemijlpalen als het ware. 


Een communicatie(beleids)plan is een goed uitgekiende leidraad, die richting geeft en prioriteiten stelt in de communicatie. Het is in de eerste plaats een routeplan: het geeft aan hoe je tot een eindbestemming komt.


Niet elke doelgroep vraagt eenzelfde boodschap of tone of voice. Hou dit goed in het achterhoofd bij het uitdenken en uitwerken van goede communicatieacties/boodschappen.


Een communicatiebeleid uitstippelen, een campagne lanceren, een organisatieverandering doorvoeren, een event organiseren,... al deze zaken bevatten belangrijke communicatiemomenten.

Een communicatieplan opstellen biedt altijd soelaas. Het is een onmisbare tool voor elke communicatieprofessional en een houvast voor alle betrokken partijen. 

Meer informatie kan je ook vinden in dit nieuwsartikel (2018) van Klasse:  Maak een communicatieplan voor je instelling met The Golden Circle 

Heb je een vraag?

Communicatie en kennisdeling - 02 790 93 00

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.