Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Werven van personeel

Voldoende vacatures, weinig (geschikte) kandidaten… herkenbaar? Hoe trek je op een nóg betere manier nieuw personeel aan? Hoe zorg je ervoor dat je vacatures echt werken? 

De geschikte kandidaat bereiken en die ook binden aan jouw school of instelling kan best lastig zijn. In een zee van vacatures is het niet eenvoudig om als GO! school of instelling die 'ene' aan te trekken. Maar er zijn wel enkele eenvoudige vuistregels. 

Facebook Header.png

Stel je vacature duidelijk én aantrekkelijk op

Duizenden vacatures staan online. Bij het zoeken naar werk maken kandidaten niet enkel gebruik van zoekmachines maar bekijken ze ook vacaturesites. 

Wist je dat een sollicitant vacatureberichten vooral scant in plaats van uitvoerig te lezen? Maak  je vacature daarom : 

 • kort
 • concreet
 • aantrekkelijk 

Tips voor een goed vacaturebericht.
Inspiratie om je vacatures in de kijker te zetten.

bijtjes.JPG

Spring eruit op VDAB

Een eigen Mijn VDAB-ruimte kan veel betekenen voor een jobaanbieder. Het volledig én correct invullen van het VDAB-vacatureformulier is daarbij de sleutel tot meer zichtbaarheid tussen de duizenden vacatures. 

Bedenk:

 • een goede titel
 • vul de gewenste competenties volledig in
 • koppel je vacature aan het GO! account en je vacature scoort meteen hoger in de VDAB-algoritmes, waardoor ze ook door meer ogen gezien wordt! 
 • En waarom niet eens een emoji in je titel verwerken?

Hoe je optimaal gebruik kan maken van de (Mijn) VDAB  Lees de do's en don'ts.

De VDAB biedt nog andere ondersteuning aan in de vorm van instructievideo's. Het bekijken zeker waard! 

voorbeeld_goeie_titel_vacature.png

Maak werk van een visueel sterke jobpagina, als afzonderlijke pagina of als rubriek binnen je website.

Het bundelen van alle vacatures op één centrale, visueel sterke online landingspagina draagt zonder meer bij tot het aantrekken van nieuw personeel! Opvallen doe je met wervende beelden en enthousiasmerende tekst.

Zo doen zij het.

 • GO! scholengroep Impact uit Brugge toont op een afzonderlijke jobpagina hoe dat spontaan solliciteren in zijn werk kan gaan. De webpagina omvat de visie van de scholengroep. Zo weten kandidaten meteen hoe de scholengroep en zijn scholen en instellingen kijken naar leren, nu en in de toekomst.
  0_0_opzoeknaarimpact_rh.png

 • De website van GO! scholengroep Huis 11 integreert een jobpagina mét registratiemodule voor spontane sollicitanten in het onderwijs. Zo leggen zij een eigen databank aan voor kandidaten met interesse.
  onzemissie.png

 • De jobrubriek van GO! scholengroep Inspira bevat een rechtstreekse deeplink naar de op GO! scholengroep westhoek gefilterde vacatures op de VDAB website. Door gebruik te maken van een deeplink wordt een sollicitant meteen naar de voor zijn regio interessante vacatures geleid, win-win!Hoe je dit doet? Kijk dan naar deze handleidingen hoe je makkelijk alle vacatures voor jouw scholengroep ingeeft.
  Stappenplan vacatures op VDAB
  Contactggevens opslaan op VDAB


  Westhoek.png

 • Ook GO! scholengroep Dender voorziet op de jobpagina telkens de functienaam op het logo van de jobaanbiedende school. In één oogopslag de vacatures per GO! school!
  Dender.png

Schakel de professionele hulp in van de GO! huisstijlbegeleider

Mooie wervingsinitiatieven uitwerken vraagt tijd. Tijd waaraan het jou als GO! professional misschien ontbreekt. De GO! huisstijlbegeleider neemt je dit werk graag uit handen. Wil je zonder zorgen een wervende affiche, advertentie of een andere informatiedrager laten maken met jouw schoollogo? Neem contact op met Sandra van Maurik: gohuisstijl@gmail.com - 0499 07 26 28. Sandra begeleidt je vlot door het hele proces. Je kan hierbij gebruik maken van de GO! campagnebeelden of kiezen voor een van de andere GO! sjablonen.


Jouw contactpersoon

Communicatie en kennisdeling

Netbrede ondersteuning en ontwikkeling

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel