Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Onthaal nieuwe starters

Pagina delen

Nieuwe leerkrachten heten we traditiegetrouw op professionele en warme wijze welkom bij het GO!. We helpen elke organiserende scholengroep hier graag bij.

Een website

Op www.g-o.be\welkominhetgo krijgt de startende leerkracht een quick start. Met o.a. de structuur van ons onderwijs, het PPGO!, het aanbod van de pedagogische begeleidingsdienst, personeelsinfo, de verschillende communicatiekanalen in het GO!,…

Een welkomscadeautje voor elke nieuwe collega

Een goed onthaalbeleid zorgt ervoor dat elke nieuwe GO! collega zich welkom voelt en te weten komt hoe het GO! van binnen werkt. 

Het GO! schenkt hiervoor aan nieuwe personeelsleden of leden van bestuursorganen een welkomstpakketje. 

In de GO! draagtas zit:

 • een GO! waardenboek en ideeënschriftje  
 • een GO! balpen;
 •  een handige bladwijzer met verwijzing naar alle online informatie
 • een GO! hashtagkaartje. 
   

De organiserende scholengroep kan het materiaal bij de GO! communicatiedienst bestellen.  

De generieke 'Welkom'-sjablonen voor zowel scholengroep als school staan hieronder vrij ter beschikking. De organiserende scholengroep of school kan deze op maat zelf aanpassen. 

Aanvangsbegeleiding voor startende leraren

De PBD-GO! ondersteunt scholengroepen in hun aanvangsbegeleiding voor startende leerkrachten o.a. met een verandertraject rond aanvangsbegeleiding begeleid door PBD-GO!, maar ook met specifieke thematische sessies.  

Waarderend en duurzaam personeelsbeleid

De scholengroep kan bij PBD GO! sessies voor startende leraren aanvragen rond communicatie met ouders, klasmanagement, verbindend lesgeven en voor leraren SO per vak een sessie. PBD GO! organiseert daarnaast ook onlinesessies voor mentoren met hun startende leraren rond zelfzorg. Dit aanbod is gratis. 

Leerkrachten kunnen tot slot ook zelf rechtstreeks terecht in de materialenbank in de GO! Navigator, voor info en opleidingen. Dat doe je als volgt in Smartschool: 'Ga naar' - ‘GO! Navigator' - 'aanvangsbegeleiding’ 

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.