Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

GO! navigator

In het kader van de modernisering van het secundair onderwijs ontwikkelde PBD-GO! samen met Smartschool een nieuwe ondersteuningstool: GO! Navigator. Met deze tool kun je de nieuwe leerplannen raadplegen, bijkomende ondersteunende informatie lezen en een schooleigen curriculum opstellen.

De openbare versie van GO! Navigator kun je hier raadplegen. Je vindt er enkel de onderwijsdoelen. Voor de bijbehorende didactische fiches moet je de GO! Navigator raadplegen via het Smartschoolplatform van je school.

 



Waar kan ik de applicatie raadplegen?

GO! Navigator is een module binnen Smartschool. Je vindt het in het Smartschool platform van je school onder het menu "Ga Naar".

menu.png

Wie heeft er toegang?

Alle scholen van het GO! krijgen stapsgewijs toegang naarmate de modernisering vordert en we nieuwe leerplannen toevoegen. Sinds mei 2019 hebben alle scholen die een eerste graad secundair onderwijs inrichten al toegang. De andere secundaire scholen zullen toegang krijgen in de loop van het voorjaar van 2021, wanneer de leerplannen van de 2de graad zijn toegevoegd. Het basisonderwijs zal toegang krijgen wanneer hun leerplannen vernieuwd worden.

Hoe krijg ik toegang?

Enkel de Smartschoolbeheerder van je school kan je de juiste rechten geven om toegang te krijgen tot GO! Navigator.

Ik ben een Smartschoolbeheerder. Waar vind ik meer informatie?

Op de helppagina van Smartschool vind je de handleiding van GO! Navigator. Voor hulp over het toekennen van rechten of andere technische ondersteuning kun je terecht bij Smartschool.

Ik heb geen toegang tot een Smartschoolplatform. Kan ik de leerplannen op een andere manier raadplegen?

Alle leerplannen staan op onze website en zijn dus publiek toegankelijk. Je kan ze vinden op de pagina leerplannen.

Kan ik als lerarenopleider werken met GO! Navigator? 

Veel opleidingen hebben een eigen Smartschoolplatform. Contacteer je opleidingsverantwoordelijke en je ICT-coördinator voor meer informatie. Als er nog geen platform is voor je opleiding dan mag je Smartschool contacteren. PBD-GO! organiseert sessies "GO! Navigator voor lerarenopleiders". We zullen dit opnieuw doen voor de 2de graad. Meer informatie volgt via de GO! Pro nieuwsbrief. Vergeet je dus niet te abonneren.

GO! Navigator gebruiken

Smartschool maakte een handleiding voor het gebruik van GO! Navigator. Die kan je vinden op de helppagina van je Smartschool platform. We maakten ook een screencast om je wegwijs te maken.

 


Go! Navigator is gebaseerd op de nieuwe structuur en organisatie van het secundair onderwijs. Bekijk het aanbod ondersteuning voor meer informatie.

GO! Navigator bestaat uit twee pagina's:

  • de pagina Visie waarop je informatie vindt om aan de slag te gaan met de leerplannen
  • de leerplancatalogus waar je de leerplannen en didactische fiches van het GO! kan raadplegen

 smsc.png

In de leerplannen vind je mappen per sleutelcompetentie, een lijst met alle doelen van de studierichting en didactische fiches. 

Didactische fiches zijn gebaseerd op het R-OK. In de vier stappen om leerplandoelen te realiseren maken we duidelijk hoe je de fiches kunt lezen en waar elke rubriek voor staat.


Een schooleigen curriculum

In GO! Navigator zijn de nodige functies ingebouwd om de werking van je school te ondersteunen. Naast het lezen van ondersteunende informatie bij de leerplannen, kun je labels aan leerplandoelen koppelen, leerkrachten aan leerplandoelen koppelen en schooleigen subdoelen formuleren. Je kan zelf kiezen of en hoe je deze functies wil gebruiken, maar PBD-GO! maakte deze screencast om je op weg te helpen. De gebruikte presentatie vind je hier.

 

In de jaarplanmodule, de agenda en overzichten kan gewerkt worden met de doelen uit GO! Navigator. Als labels gekoppeld zijn, leerkrachten gekoppeld zijn, en als er schooleigen subdoelen zijn aangemaakt kan dit door alle leerkrachten gebruikt worden in de andere modules van Smartschool.

In de handleiding van Smartschool vind je meer informatie over hoe je dit kan doen.

Jouw contactpersoon

Pedagogische begeleidingsdienst

Pedagogische begeleidingsdienst

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel