De poolstervisie van het GO! geeft ons gemeenschappelijke streefdoel aan: de favoriete leergemeenschap vormen, voor iedereen gepersonaliseerd, spiegel en bouwsteen van de samenleving. Daarbij streven we vanuit het PPGO! naar gelijke onderwijskansen, maximale leerwinst, welbevinden en actief burgerschap bij elke lerende. Een hele opgave! Daarom schuiven met de GO! visie Gepersonaliseerd Samen Leren een brede aanzet tot een nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde, kijk op leren naar voren.
De lerende staat centraal in die visie. Hun ontwikkeling stimuleren is het hart van ons onderwijs. We onderscheiden vier aspecten binnen dat ene kernproces die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en die we daarom steeds integraal benaderen.
- Doelen stellen voor elke lerende
- Het onderwijsleerproces en de leef- en leeromgeving zo vorm geven dat die doelen maximaal bereikt kunnen worden
- Elke lerende begeleiden om die doelen maximaal te bereiken
- Elke lerende opvolgen doorheen het leerproces
Om dat kernproces zo kwaliteitsvol mogelijk te laten verlopen, ondersteunen we de onderwijspraktijk op school, breed en integraal opgevat vanuit deze vier aspecten.
Opleiding en vorming
Leerkrachten kunnen ook, individueel of in team, gebruikmaken van ons praktijkgerichte aanbod Opleiding en vorming, vaak in samenwerking met externe partners. Een nieuwe uitgebreide opleiding in ons aanbod is De excelLERENDE GO! leraar waarin leraren zich samen verdiepen in alle facetten van hun lesgeven. Ze doen dit onder leiding van expert-leraren, PBD-GO! begleeiders en externe experten. Daarnaast is er de opleiding Parlons Français waarin leraren zelfzekerheid opbouwen in hun beheersing van het Frans voor de klas.



PBD-GO! Materialenbank en Helpdesk
Schoolteams kunnen hun school eerst inschalen met behulp van de kwaliteitsscan voor
Nederlands, Wikskunde, STEM en kleuteronderwijs. Aan de hand van de kwaliteitsfiches
uit de materialenbank kunnen ze vervolgens hun eigen leerpad uitzetten
voor de onderwerpen waarvoor ze wensen te remediëren of
excelleren.
Met vragen rond de materialenbank en de manier waarop
materialen schooleigen kunnen worden gemaakt, kan het
team steeds terecht bij de helpdesk.