Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Op weg met de nieuwe leerplannen voor de eerste graad secundair onderwijs

19 mei 2024
Leerlingen In Klas Rh
Nieuwe leerplannen? Ontdek in de nieuwe vormingssessies van de PBD-GO! hoe de verschillende doelen zich tot elkaar verhouden, welke kansen er zijn en de rol van effectieve didactiek.

Nieuwe leerplannen

De modernisering van het secundair onderwijs heeft geleid tot nieuwe leerplannen. Niet alleen werden de doelen geactualiseerd volgens de GO! visie, het leerplan werd ook in een nieuw jasje gestoken. Zo sluit het dicht aan bij het format van de nieuwe (specifieke) minimumdoelen en de doelen die leiden tot beroepskwalificaties. Voor de eerste graad heeft de modernisering ook geleid tot nieuwe minimumdoelen basisvorming. De nieuwe leerplannen, gebaseerd op de nieuwe minimumdoelen, zullen ingaan vanaf 1 september 2024 voor het eerste jaar. Het tweede jaar volgt een jaar later.

In mei organiseerden de PBD-GO! al infosessies om een eerste inzicht te bieden in hoe je de nieuwe doelen moet lezen en wat de wijzigingen precies zijn ten opzichte van de vorige leerplannen. In het komende schooljaar (‘24-’25) wordt hierop verder gebouwd met de sessies “verdieping doelenkader 1e graad” en “effectieve didactiek 1e graad”.

Verdieping doelenkader eerste graad

In deze vervolgsessies ga je dieper in op de doelen van het leerplan. Je onderzoekt hoe verschillende doelen zich tot elkaar verhouden en welke kansen daaruit voortvloeien. 

Wil je nu al meer informatie? Bekijk dan de informatieclips. Daarnaast kan je binnenkort ook de opnames van de informatiesessies in mei 2024 raadplegen. Die kan je vinden in de virtuele ruimte van jouw vak op Smartschool. 

Klik hier voor alle vakspecifieke sessies en schrijf je in!

Effectieve didactiek eerste graad

In deze sessies staat de vraag centraal hoe en waarom we formatieve en summatieve evaluatie in ons vak gebruiken. Het GO! zet sterk in op zowel ‘differentiatie’, ‘groeien naar autonomie’ en ‘samen leren’. Daarom bekijken we ook de verhouding tussen deze drie bouwstenen van gepersonaliseerd samen leren en de formatieve en summatieve evaluatie. 

Klik hier voor alle vakspecifieke sessies en schrijf je in!

Pagina delen

Heb je een vraag?

Jessie Bols

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Meer nieuws

PBD-GO! lanceert handleiding 'Samen leerlingen begeleiden'

Willen we sterk staan in het samen begeleiden van de lerende - elk vanuit zijn decretale opdracht - dan vraagt dit heel wat afstemming.

14 juni 2024

Nieuwe sessies professionaliseringstraject voor leerkrachten onthaal, organisatie en sales

De klas op de werkvloer? Theorie gevolgd door reële praktijkoefeningen? Werken aan arbeidsattitudes?

14 juni 2024

Ontdek het vormingsaanbod voor OKAN

Het nieuwe PBD-GO!

14 juni 2024

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.