Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Het doel gaat voor op de tool: hoe maak je je lessen nog sterker dankzij digitale tools?

26 mei 2024
Jongen Aan Laptop
De Digisprong gaf je school ongetwijfeld een stevige duw in de rug qua ICT-materiaal. Maar ben je effectief anders gaan lesgeven of bleef je vooral zitten met vragen zoals welke technologie het leren nu echt versterkt? De PBD-GO! biedt je samen met Thomas More de antwoorden in een nieuwe vorming rond effectieve ‘digitale’ didactiek.

Jij blijft als leraar de expert

Het fijne nieuws is: als het gaat over technologie in onderwijs, maakt het in feite niet uit tot welke categorie je behoort. De basis blijft immers effectieve didactiek en van dat belang zijn we allemaal overtuigd. Om het met andere woorden te zeggen: het doel gaat altijd voor op de tool. Jij blijft als leraar de expert in didactiek. Jij blijft aan zet om het doel voor jouw leerling(en) te bepalen. En dan pas zou je jezelf de vraag kunnen stellen: bestaat er een tool zodat mijn leerlingen dit doel sneller en efficiënter kunnen bereiken, waardoor leermotivatie, leervermogen en leerwinst gestimuleerd worden? Soms is het antwoord op die vraag ‘ja’ en soms is het ‘nee’ of ‘ja, maar...’. Inzicht hebben in de mogelijkheden én beperkingen van technologie voor effectieve didactiek is dan mooi meegenomen. En dat is waar de PBD-GO! jou in wil ondersteunen met een gloednieuw vormingsaanbod.

Vers van de pers: een vorming rond digitale didactiek i.s.m. Thomas More 

De PBD-GO! en Mitte Schroeven van expertisecentrum ExCEL (Thomas More) slaan de handen in elkaar voor een unieke tweedaagse vorming waarin ze evidence-informed en vanuit de poolstervisie van het GO! aan de slag gaan met leraren. Samen onderzoek je hoe je ICT actief kan inzetten in je lessen, zodat je je leerlingen nog beter kan ondersteunen bij het behalen van hun leerdoelen. Verder sta je ook stil bij de didactische meerwaarde van digitale leermiddelen en hoe je die effectief kan integreren in je onderwijspraktijk. Er is verder ook aandacht voor evalueren en feedback geven. Het onlangs verschenen boek 'Wijze lessen en digitale didactiek' (Wouter Buelens, Mitte Schroeven, Tim Surma, Kristel Vanhoyweghen en Paul A. Kirschner) dient voor beide vormingsdagen als inspiratiebron.

Schrijf je snel in! 

Er zijn twee reeksen:

 • een reeks voor leraren uit het (buitengewoon) basisonderwijs in het najaar van 2024. Alle info vind je hier.
 • een reeks voor leraren uit het (buitengewoon) secundair onderwijs in het voorjaar van 2025. Alle info vind je hier

Beide reeksen staan ook open voor pedagogisch ICT-coördinatoren, beleidsteams en scholengroepen. De inschrijvingen zijn geopend, dus wees er snel bij! De plaatsen zijn bepekt.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Eva Van Buggenhout

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Meer nieuws

Ontdek het vormingsaanbod voor OKAN

Het nieuwe PBD-GO!

14 juni 2024

Breng geschiedenis tot leven in je les

Ben je als leraar op zoek naar inspiratie om je geschiedenislessen tot leven te brengen?

14 juni 2024

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.