Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Sensoa

Pagina delen

Sensoa is het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Sensoa heeft vanuit de Vlaamse regering de opdracht de gezondheid te bevorderen op het vlak van relaties en seksualiteit.

Samenwerking GO! en Sensoa

Het GO! werkt met Sensoa samen rond het thema seksuele gezondheid.

Voor wie?

Een prioritair actieterrein van Sensoa is de relationele en seksuele vorming van kinderen en jongeren. Sensoa wil dat kinderen en jongeren seksualiteit en relaties zinvol kunnen integreren in hun leven en een seksuele en relationele moraal ontwikkelen.

Ondersteuning

 • Kant-en-klare materialen en methodieken

Sensoa biedt leerkrachten van het GO! lesmaterialen aan, die ze kunnen gebruiken bij relationele en seksuele vormingsactiviteiten.

Voor CLB-medewerkers is er Onder 4 ogen, een gespreksleidraad waar je gemakkelijker met jongeren over seksuele gezondheid praat.

Het Sensoa Vlaggensysteem helpt je om te reageren op seksueel (grensoverschrijdend gedrag op je school. Met de 6 criteria schat je het gedrag correct in en geef je een gepaste reactie.

Grenswijs is de beleidstool om aan dit thema te werken. Deze gratis online tool helpt je om tot een beleid op maat te komen, met bijvoorbeeld een handige visietekst om inspiratie uit te putten.

 • Opleidingen 

In de opleidingen van Sensoa leer je hoe je best praat over seksualiteit of nieuwe lesmethodieken in je les integreert, een beleid ontwikkelt rond seksualiteit voor je eigen organisatie, enz. .

 • Ondersteuning op maat

Sensoa biedt voor onderwijs ook vormingen op maat van de specifieke noden in jouw school aan. Sensoa kan echter geen begeleiding bieden bij individuele casussen van bijvoorbeeld tienerzwangerschappen, seksueel grensoverschrijdend gedrag of sexting op je school, hiervoor kan je terecht bij je scholengroep, de PBD en/of het CLB.

Heb je een vraag?

Dean Hellebuyck - 0473 62 36 69

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.