Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Level Up

Pagina delen

Projectinformatie Level Up

Tussen 2021 en 2024 vormde PBD-GO! een consortium met vijf verschillende partners rond het project Level Up. Het project bood een begeleidingstraject aan scholen met een drievoudige doelstelling:  

  • het ICT-beleidsplan opstellen of optimaliseren;
  • aangepaste professionalisering voor de leraren voorzien;
  • sterke ondersteuning bieden met aandacht voor een schoolbreed digitaal welzijn. 
Levelup

Het ICT-beleidsplan

Doorheen het traject stond de ontwikkeling van een doordacht en gedragen ICT-beleidsplan centraal. Dit is namelijk de stevige basis die voor elke school nodig is om sterk te staan in de digitale evolutie van de komende decennia. Vanuit een goed ICT-beleidsplan kan het schoolteam doordachte keuzes maken voor een digi-wijze toekomst.

Professionalisering

Naast de ontwikkeling van een ICT-beleidsplan, werd er ook professionalisering aangeboden aan de deelnemers. Thema’s zoals mediawijsheid, computationeel denken, cyberveiligheid en digitaal welzijn stonden hier centraal. De professionalisering werd gevolgd door leden van de kernteams van de deelnemende scholen. Elk thema werd belicht vanuit zowel een beleidsmatige invalshoek, als een praktische invalshoek gericht op de leerlingen.

De professionalisering werd vormgegeven vanuit het consortium van partners en waar nodig werd expertise aangesproken in het breder netwerk van de partnerorganisaties. Zo werd er samengewerkt met Mediawijs, DNS Belgium en iMec.

Sterke ondersteuning

Het consortium van partners ontwikkelde gezamenlijk ook verschillende digitale materialen. Zo werden er in samenwerking met D-teach twee verschillende online leerpaden ontwikkeld. Het ene leerpad zet beleidsteams op weg naar een sterk ICT-beleidsplan. Het andere online leerpad vraagt aandacht voor digitaal welzijn voor zowel beleidsteams, leraren als leerlingen.

Binnen het thema computationeel denken ontwikkelde het projectteam ook een keuzewijzer voor leraren. Deze keuzewijzer zet je op weg om de juiste tool te kiezen om te programmeren met jouw leerlingen, aangepast aan hun leeftijd.

Meer weten?

Lees je graag meer over de materialen van dit project? Neem dan een kijkje op de projectwebsite van Level Up.

Level Up was een samenwerkingsproject tussen PBD-GO!, POV, Howest, Brightlab, Scholengroep Impact en Agoria, en werd gefinancierd door Vlaio.

Heb je een vraag?

Pedagogische begeleidingsdienst - 02 790 96 10

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.