Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Bruggen bouwen doe je niet alleen

Pagina delen

De huidige maatschappij en arbeidsmarkt evolueren razendsnel: nieuwe technologieën, materialen, organisatorische processen, vaardigheden, talenten, jobs en ontelbare innovaties. Onderwijs heeft hierin een cruciale rol te spelen en moet zijn leerproces hierop afstemmen. Om dit mogelijk te maken, ontplooien opleidingen zich meer en meer in een synergie met ondernemingen. Ultieme doel is altijd dat leerlingen en cursisten de vereiste competenties en ervaringen kunnen ontwikkelen in een realistische en stimulerende context. Het concept school wordt daartoe opengetrokken over de schoolmuren heen. Het leerproces van de leerling of cursist strekt zich uit van de schoolbanken tot een hybride leeromgeving of de praktijkvloer zelf. Leren krijgt een andere dynamiek. Lerarenprofielen, rollen en ondersteuningsnoden wijzigen op het volledige continuüm van het werkplekleren.

Via een theoretisch kader en aan de hand van interactieve vragen werden er paden getoond naar een context, een ecosysteem waarin een intense samenwerking tussen onderwijs en de actoren op de arbeidsmarkt centraal staat. De focus werd gelegd op het belang en de rollen van bruggenbouwers en hybride leeromgevingen.

In deze workshop komt een aantal goede praktijkvoorbeelden uit het (buitengewoon) secundair onderwijs en het volwassenenonderwijs aan bod.

Heb je een vraag?

Communicatie en kennisdeling - 02 790 93 00

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.