Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
Wat is het project e-content?
Met het programma e-content zetten we als GO! in op de ontwikkeling en ontsluiting van kwalitatieve digitale leermiddelen.
Het programmateam probeert tegemoet te komen aan de noden in het secundair onderwijs aan de hand van verschillende strategieën.
Aanpak
Spoor 1: Er werd een toolbox ontwikkeld om leerkrachten te ondersteunen in het zelf aanpassen of ontwikkelen van digitale leermiddelen. Die bestaat uit een interactief leerpad over het ADDIE-kwaliteitskader dat aangeeft hoe je kwalitatieve leermiddelen kan ontwikkelen, enkele voorbeelden van hedendaagse mogelijkheden en ondersteuning bij de tools die je daarvoor best kan inzetten
Spoor 2: Het team e-content zet elk schooljaar netbrede projecten op. Deze teacher design teams bestaan uit gemotiveerde leerkrachten uit verschillende scholengroepen die samenwerken aan een (of meer) digitale leermiddel(len).
Naast digitale leermiddelen die ingezet worden binnen een blended leertraject, bevat het portfolio van dit programma ook nieuwe technologieën zoals virtual en augmented reality en game-based learning. Zo is er bijvoorbeeld een GO! XR-expertnetwerk opgestart waarin alle scholengroepen zijn vertegenwoordigd.
Spoor 3: Er wordt gezocht naar samenwerkingsmodellen met uitgeverijen, technologiebedrijven, sectorfederaties en andere stakeholders.
Daarnaast maakte het team van het programma e-content een overzicht van kwalitatieve leermiddelen die je als leraar secundair onderwijs kan inzetten in je lessen. Enkel die leermiddelen die aantikken op onze leerplandoelen werden opgenomen in de lijst. Zo kan je als leraar doordachte keuzes maken voor ieder doelpubliek en elke studierichting. Deze inventaris wordt op geregelde tijdstippen aangevuld en bijgewerkt.
De toolbox, inventaris en alle ontwikkelde leermiddelen vind je terug op Smartschool in de GO! navigator onder de tegel "digitale leermiddelen".
Benieuwd waar onze teacher design teams dit schooljaar mee bezig zijn?
Harde sector |
---|
Interactief maken van bestaand pdf-leerstof over machinale houtbewerking. 1 leermodule per machine, aangevuld met multimediaal materiaal en formatieve evaluatie. |
Ontwikkeling digitaal leerpad met labo-oefeningen voor context auto-elektriciteit in de 2de graad arbeidsmarkt. |
Ontwikkeling van een leerpad rond laboproeven mechanica voor de 3de graad: studie van aanwezige tools op de markt die ingebed worden in leermodules voor labopraktijk (bv. trekproef, …). |
Zachte sector |
---|
Ontwikkeling van basispakket voor keukentoestellen: theoretische leermodules, aangevuld met interactieve 360°scenario’s en no-code VR-toepassingen voor specifieke procedures. |
Ontwikkeling theoretische leermodules, aangevuld met interactieve content, digitale stappenplannen en/of no-code VR-toepassingen voor specifieke procedures in studiegebied personenzorg. |
Ontwikkeling digitale content voor de BK-doelen in 2de graad voor sport- en spelleider. |
Specifieke eindtermen |
---|
Ontwikkeling digitale content Moderne Talen (doorstroomfinaliteit) specifiek gedeelte taalwetenschappen en in de richting Taal- en communicatiewetenschappen in 2de en 3de graad. |
Ontwikkeling 3de jaar Latijn volgens GO! visie (in navolging van lesmethode via Lernova). |
Ontwikkelen digitale content (obv cursus networking essentials BIASC) voor Netwerk en communicatie. |
Jouw input gevraagd: bevraging over leermiddelen in het GO!
Als leerkracht in het secundair onderwijs weet jij als geen ander welke leermiddelen in de klas écht het verschil maken. Om de noden in het onderwijsveld beter in kaart te brengen, lanceert het GO! een korte bevraging over tekorten aan leermiddelen. Met jouw feedback kunnen we leermiddelen ontwikkelen die beter aansluiten bij de noden van jouw leerlingen en lespraktijk.
Het invullen van deze bevraging duurt slechts 2 minuten en is volledig vrijblijvend. We waarderen je feedback enorm, want samen – als onderwijsprofessionals – kunnen we zorgen voor kwalitatieve leermiddelen.
Je kan de bevraging invullen via de volgende link Laat je stem horen en werk zo mee aan beter afgestemde leermiddelen in het Gemeenschapsonderwijs.
Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij e-content@g-o.be
Alvast bedankt voor je waardevolle bijdrage!