Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Een nieuwe digitale methode voor klassieke talen

6 mei 2024
GO! Talentenschool Turnhout Campus Boomgaard GO! Pro
Binnen het programma e-content lopen dit schooljaar verschillende projecten om digitale leermiddelen te ontwikkelen voor noden die onze leerkrachten ervaren. Zo was er tot voor kort geen specifieke GO! methode voor klassieke talen in de eerste graad. Daar komt nu verandering in dankzij het initiatief van enkele gedreven GO! leerkrachten.

Enkele scholengroepen en de PBD-GO! sloegen de handen in elkaar en werken momenteel samen om tegen 1 september 2024 een sterk aanbod voor de eerste graad klassieke talen te voorzien. De methode werd ontwikkeld in samenwerking met Lernova. 

Flexibele methode voor differentiatie en democratisering

Met de GO! visie op klassieke talen zetten we sterk in op de democratisering van de klassieke talen door voldoende differentiatie aan te bieden en zelfregulerende vaardigheden te stimuleren. Naast Latijn kunnen leerlingen ook al proeven van het Grieks in de eerste graad. De ontwikkelde methode is erg flexibel inzetbaar en speelt in op de diverse organisatiemodellen in het eerste leerjaar (scholen met 2, 3 of 4 uur Latijn). 

Videoreportage over e-content in de les

In GO! Talentenschool Turnhout Campus Boomgaard werkt leerkracht Lore in de eerste graad met e-content in haar lessen klassieke talen. We draaiden een videoreportage in haar klas en keken mee over de schouders van de leerlingen tijdens de les Latijn. Ook Gwen Steenkiste, pedagogisch begeleider bij het GO!, en Stijn Van Kessel, leerkracht klassieke talen aan GO! lyceum Antwerpen en coauteur van de nieuwe digitale methode, komen aan het woord om dit ambitieuze project kracht bij te zetten.

 

Gelieve de marketing cookies te accepteren om dit inhoudsitem te kunnen bekijken.

Pagina delen

Wat is het programma e-content?

Lees er meer over

Toolbox digitale leermiddelen

De Toolbox digitale leermiddelen zet jou op weg om op een effectieve manier e-content aan te maken en in te zetten. In een video geven we je een mooi overzicht van de mogelijkheden.

Bekijk de video

Heb je een vraag?

E-content - 02 790 97 51
Gwen Steenkiste - 0485 72 47 85

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.