Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

In de actualiteit

Pagina delen

Blijf op de hoogte van al het relevante nieuws voor CLB's

Een klik op de link loodst jou naar het Nieuwscentrum waar meteen het onderwijsniveau 'CLB' en het thema 'CLB' voor geselecteerd staan.  

Dossier verkiezingen 2024: Programma’s en memoranda

Waak erover dat de centra voor leerlingenbegeleiding en hun professionele beroepskrachten zich altijd, ook in crisissituaties, kunnen focussen op hun kerntaak: het begeleiden en ondersteunen van scholieren op school. Voorzie daartoe de nodige budgetten en kaders.” 

– Memorandum Scholierenkoepel 2024


Naar aanloop van de verkiezingen worden zoals gewoonlijk vele memoranda en verkiezingsprogramma's uitgebracht. Wij zetten de belangrijkste voor jullie op een rij waarbij we focussen op CLB en ruimer ook op leerlingenbegeleiding en de samenwerking onderwijs-welzijn. 

Dit overzicht bevat  o.m. de partijprogramma’s, de memoranda van de Scholierenkoepel, VLOR, GO!, KOV, OVSG, Kinderrechtencommissariaat, Vlaams Welzijnsverbond enz.

Het overzicht is een work in progress en wordt regelmatig verder aangevuld.
Lees meer in het Dossier verkiezingen 2024 programma's en memoranda.

Zag je deze al…?

CLB’s krijgen steeds meer vragen over mentaal welzijn, zo blijkt uit het CLB-jaarverslag (Jaarverslag CLB-sector 2022-2023 (go-clb.be). Deze cijfers bleven niet onopgemerkt:

 • CLB's krijgen 40 procent meer vragen over mentaal welzijn bij scholieren: "Onvoldoende capaciteit om snel te kunnen antwoorden" - Lees het vrt-interview met Lotte Meulewaeter.
 • Meer en meer jongens en meisjes vragen hulp aan de CLB's voor hun mentaal welzijn, omdat ze zich niet goed in hun vel voelen. De afgelopen 5 jaar zijn er bijna de helft meer vragen over gekomen. Hoe komt dat? Jensen praat erover met Lotte van het CLB - Bekijk het fragment van Karrewiet.

Heb je een vraag?

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.