Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Nieuw vormingsaanbod voor leraren basisonderwijs

15 mei 2024

Op deze pagina

Twee Jongens In Het Basisonderwijs Rh
De PBD-GO! stelde voor komend schooljaar een boeiend aanbod samen voor basisonderwijs. Laat je inspireren en ontdek hier de verschillende opleidingen en vormingen.

Ontdek ons uitgebreide professionaliseringsaanbod voor leraren in het basisonderwijs! Of je nu startend bent of ervaren, wij bieden alles aan om open te bloeien in je klas.

Een overzicht van het aanbod per thema vind je hier:

Het merendeel van deze vormingen kun je volgen in het Huis van het GO! in Brussel, maar een aantal kan je directeur ook aanvragen voor je team op school of in de scholengroep. Zo hebben we een uitgebreid aanbod voor teams rond muzische vorming, interactief voorlezen en zindelijkheid in de peuterklas.

Nieuw in het aanbod

Enkele nieuwelingen willen we even in de schijnwerper plaatsen. ‘Close Reading in de basisschool’ is een verdiepende manier van begrijpend lezen. De leerlingen gaan op een actieve manier aan de slag met een complexere verhalende of informatieve tekst. Ze lezen en herlezen de tekst telkens vanuit een ander leesdoel. Hierbij leren ze aantekeningen maken, samenvatten, monitoren, samenwerken, redeneren, discussiëren en reflecteren. Close Reading maakt van leerlingen actieve en kritische lezers.

Tijdens de tweedaagse vorming ‘Hoe geef ik een sterke instructie?’ leer je een sterke start maken bij het aanbrengen van nieuwe leerinhouden. Dat blijkt vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig zijn er heel wat bewezen manieren waarop je een sterke instructie kan geven. Daaraan koppelen we de nodige methodes om je ervan te vergewissen dat iedereen de instructie ook correct begrepen heeft. De vorming is interactief en biedt voldoende ruimte voor onmiddellijke vertaling naar jouw klaspraktijk.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Sylvie Decommer - 02 790 94 89

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.