Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Innoveren met GO! sandbox? Plan nu al voor volgend schooljaar

26 juni 2024
Sandbox Rh
Het einde van het schooljaar is niet alleen een periode van toetsen en examens voor heel wat van onze lerenden. Het is ook het moment waarop scholen terugkijken om hun eigen werking te evalueren én plannen maken voor een nieuw schooljaar. Welke uitdagingen wil jij volgend schooljaar aanpakken? Kom te weten hoe GO! sandbox jou daarbij kan helpen!

Welke uitdagingen wil jij aanpakken?

Welke uitdagingen kwamen dit schooljaar op je pad? De komst van nieuwe technologieën zoals AI, de steeds groter wordende spreidstand tussen leerlingen in onze klassen, de toename van ongekwalificeerde uitstroom, het zijn maar enkele voorbeelden van uitdagingen waar je met je schoolteam misschien van wakker ligt. Waar verandering nodig is, gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat we als GO! kwaliteitsvol onderwijs voor al onze lerenden blijven bieden. Onze poolstervisie biedt ons een sterk kompas daarvoor. Maar hoe ga je met je team concreet tewerk om innovatie op een goeie manier binnen je school of scholengroep te brengen?  

Wat kan GO! sandbox voor jou betekenen?

Als je je uitdagingen in het vizier hebt, wil je die natuurlijk zo goed en efficiënt mogelijk aanpakken met je team. GO! sandbox helpt je om samen met je leraren en leerlingen eenvoudig problemen te verkennen en snel tot een (prototype van een) oplossing te komen.

Duik in de GO! sandbox-toolkit en ontdek de kracht van onze methodieken om jouw uitdagingen aan te pakken. 

Welke meerwaarde biedt dit?

Door je leraren, leerlingen of andere belanghebbenden te betrekken van start tot eind: 

  • leer je de problematiek veel beter kennen;
  • kom je snel tot (een prototype van) een oplossing zonder veel tijd en middelen te investeren;
  • kan je je oplossing meteen uitproberen met je leerlingen en leraren;
  • kom je tot een oplossing die niet alleen werkt maar ook effectief gebruikt zal worden;
  • óf heb je waardevolle inzichten verworven over wat niet werkt en dat zet je op weg naar een andere oplossing.  

(Hoe) kunnen wij jou helpen? 

GO! sandbox is er om jou te helpen op verschillende manieren: 

  • Gebruik onze tools   
  • Roep een hulplijn in: heb je wat advies nodig om aan de slag te gaan, of zit je vast en zoek je een kritische vriend van buiten je school? Laat ons weten waar je mee worstelt en we plannen een online coachingsmoment in.  
  • Wil je graag samen met andere scholen én begeleid door GO! sandbox-coaches werken aan een gedeelde uitdaging? Geef ons een seintje. Wij contacteren jou als we starten met een volgend Sandbox-traject.

Zie jij nog een andere manier om je verder te helpen? We verkennen de mogelijkheden samen met jou! 

GO! sandbox trajecten die verder groeien

Met GO! sandbox zijn we gangmakers van innovatie. We zorgen voor een goeie start, die uitmondt in een prototype van een oplossing. Prototypes waar netbrede waarde mee kan gecreëerd worden, krijgen -als we de middelen vinden - de kans om verder te bouwen op dit fundament. Het online platform GO! Academy dat alle online CVO-opleidingen ontsluit is daar een mooi voorbeeld van. En ook de GO! digital store is goed op weg om een netbrede app te worden, die scholen en instellingen houvast bieden bij het maken van gefundeerde keuzes uit de brede waaier van technologische mogelijkheden om hun onderwijs te versterken.   

Lopend traject “MeKraft”: zelfreguleren (aan)leren via een app

Zelfregulerende vaardigheden zijn niet meer weg te denken uit ons onderwijs. We weten dat ze een cruciale sleutel vormen om leerwinst, leervermogen en leermotivatie te verhogen. En ja hoor, zelfreguleren kan je leren. Maar het is voor een leraar niet altijd gemakkelijk om dat te faciliteren. Dat was de gedeelde uitdaging waar een Sandbox-team met GO! professionals begin dit schooljaar mee aan de slag ging. 

Ondertussen hebben ze een design sprint achter de rug die het prototype van de app 'MeKraft', hét kompas voor zelfregulerend leren, heeft opgeleverd. De app motiveert en ondersteunt leerlingen om hun zelfregulerende leerstrategieën te versterken. Gamification-elementen zoals streaks, avatars, uitdagingen (challenges), badges en XP-punten maken dat leuker en motiverender. AI speelt een cruciale rol in het bieden van gepersonaliseerde ondersteuning en feedback.

De gegevens die de app oplevert, bieden leraren de nodige inzichten om hun leerlingen diepgaander te begeleiden waar dat nodig blijkt. Een idee waar muziek in zit, want het MeKraft-team is geselecteerd door Sandbox Vlaanderen om mee te dingen naar budget om hun protoptype verder te ontwikkelen.   

Wil je meer weten over MeKraft? Of heb je interesse om je schouders onder dit project te zetten? Contacteer Mark Willems. Het MeKraft-team is op zoek naar partners om ook dit project verder te ontwikkelen. 

Pagina delen

Heb je een vraag?

Mark Willems
Ariane Carlier - 02 790 96 91
Katleen Janssens - 02 790 94 34

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.