Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Sport Vlaanderen

logo_sport_vlaanderen_subsidiering_2_1.jpg2Q3A0018.jpg

Sport Vlaanderen

Het GO! werkt met Sport Vlaanderen samen rond het thema beweging.

Sedert 1991 heeft het GO! een samenwerkingsakkoord met het BLOSO, het huidige Sport Vlaanderen. Hierdoor kunnen onze onderwijsinstellingen met 5% korting sportklassen organiseren met verblijf in de Sport Vlaanderen-centra. 

Op deze link vinden jullie meer informatie en een promotiefilmpje terug over het aanbod van schoolsportklassen met Sport Vlaanderen: https://pro.g-o.be/nieuws/5797  

Hoe kan er gereserveerd worden?

De aanvragen voor een reservatie van Sport Vlaanderen-sportklassen gebeuren via de centrale administratie van het GO!. Scholen kunnen voor vier schooljaren reserveren in de centra van Sport Vlaanderen. Goed nieuws dus voor de planners onder ons! De aanvragen dienen voor 15 september via de centrale diensten van het GO! ingediend te worden. Bij elke aanvraag wordt u onmiddellijk op de hoogte gebracht of de aangevraagde periode nog beschikbaar is. Reserveer tijdig via het GO! van de Vlaamse Gemeenschap om zeker te zijn van een beschikbare plaats.

Je vindt het aanvraagformulier terug bij de documenten.
 

Kortingen
 

Voor alle scholen van het GO!

Indien de aanvraag via de centrale diensten van het GO! gebeurt, wordt een korting van 5% op de verblijfstarieven toegekend.
Voor scholen van het buitengewoon onderwijs geldt een korting van 25%.

Voor de leerlingen die een studietoelage genieten

Als drempelverlagende maatregel voor deelname aan de Sport Vlaanderen-sportklassen wordt een korting van 50% toegekend voor de leerlingen die van een studietoelage genieten.
Dit kan een studietoelage zijn die betrekking heeft op het schooljaar wanneer de sportklas plaatsvindt, of van het schooljaar ervoor.
Het bewijs hiervoor dient te worden geleverd aan het betreffende Sport Vlaanderen-centrum, door een kopie van de brief van de Dienst Studietoelagen te overhandigen. 
Om administratieve redenen dient dit voorafgaand aan het verblijf te gebeuren

Kortingen zijn niet cumuleerbaar

_BLO6730.jpg
Schooljaar 2022-2023

Concreet betekent dit voor schooljaar 2022- 2023:

Voor de centra: Blankenberge, Genk, Gent, Herentals, Hofstade, Waregem

Hoogseizoen 

3-daagse: 100,50 euro (6u omnisport inbegrepen)
5-daagse: 183,50 euro (10u omnisport inbegrepen)

Laagseizoen (van 07 november 2022 tem 31 maart 2023)

3-daagse: 93,00 euro (6u omnisport inbegrepen)
5-daagse: 169,00 euro (10u omnisport inbegrepen)

Voor de centra Brugge, Nieuwpoort, Willebroek en Woumen

Hoogseizoen 

3-daagse: 96;50 euro (6u omnisport inbegrepen)
5-daagse: 175,50 euro (10u omnisport inbegrepen)

Laagseizoen (van 07 november 2022 tem 31 maart 2023)

3-daagse: 91,00 euro (6u omnisport inbegrepen)
5-daagse: 165,00 euro (10u omnisport inbegrepen)


Genk-Sport-Vlaanderen--7-2021_137.jpg

Begeleide sportactiviteiten (minimale afname van 2 uur per dag)

 
OmnisportWatersport/mountainbike Paardrijden Archery tag
4/u/lln
4,5/u/lln
9/u/lln
4/u/lln
 


 

Bijkomende variaties in sportonderricht zijn mogelijk en kunnen bij de centra aangevraagd worden.    

00134Archief.jpg


De voorschotregeling voor scholen wijzigt per 01 september 2022 waardoor scholen een voorschot betalen van 10% op de voorziene verblijfskost. Dit voorschot wordt opgevraagd 1 jaar voor de start van de schoolsportklassen.

Het gebruik van bedlinnen zit niet meer standaard in de verkoopsprijs. Bedlinnen kan extra worden gereserveerd tegen de prijs van 5 euro per set. Als school kan je ervoor kiezen om zelf je lakenpakket te voorzien.

Verblijfsmogelijkheden 

Voor de verblijfsmogelijkheden per provincie en de bijhorende tarieven, volstaat het om de gewenste link aan te klikken.

​Provincie Antwerpen

Herentals
Willebroek

​Provincie Limburg

​Provincie Vlaams-Brabant

​ Provincie Oost-Vlaanderen

​Provincie West-Vlaanderen

Begeleiding

Voor basis- en secundair onderwijs kan er per 10 aanwezige deelnemers 1   begeleider gratis mee. Voor het buitengewoon onderwijs kan per zes leerlingen één begeleider gratis mee. Voor elke bijkomende begeleider wordt het gewoon Sport Vlaanderen-tarief aangerekend.

Annulatieregeling

  • Meer dan 1 jaar voor de startdatum 250 euro in geval van annulering van meer dan 30 % van het gereserveerde aantal
  • Minder dan 1 jaar voor de startdatum: 10 % van de deelname prijs met een minimum van 250 euro in geval van annulering van meer dan 30 % van het gereserveerde aantal
  • Minder dan 6 maanden voor de startdatum: 50 % van de deelname prijs in geval van annulering van meer dan 20 % van het gereserveerde aantal
  • Minder dan 1 maand voor de startdatum: 75 % van de deelnameprijs in geval van annulering van meer dan 10 % van het gereserveerde aantal
  • Bij volledige annulering van een sportklas wordt het voorschot van 10% op de totale verblijfskost verworven door Sport Vlaanderen behalve als de annulering het gevolg is van een omstandigheid van overmacht
  • No show van de leerling: 100 % aangerekend  
 
Contact:
 
Else Olbrechts

else.olbrechts@g-o.be of aanvragensportvlaanderen@g-o.be

02 790 96 00
 
Nieuw! Schrijf je in voor het Sportkompas


Scholen kunnen zich sinds 24 maart 2021 inschrijven voor het Sportkompas, dat leerlingen de weg wijst naar de sport die het beste bij hen past.

De sportkeuze van kinderen is zelden gebaseerd op kennis van de eigen vaardigheden of van wat ze graag doen. Dankzij het Sportkompas vinden kinderen gemakkelijker de weg naar de gepaste sportclub in hun gemeente en is er een beter gerichte instroom in de sportclubs.

Om de scholen te ontlasten, kunnen die zich online en voordelig inschrijven voor het Sportkompas, via het boekingssysteem van Sport Vlaanderen. Aan de hand van beweegoefeningen en op basis van wat het kind leuk vindt, wijst het Sportkompas de weg naar de juiste sport. Momenteel wijst het Sportkompas al richting 43 sporten, daar wordt in de toekomst nog een tiental sporttakken aan toegevoegd.

Scholen die instappen voor 30 november van dit jaar krijgen 20% korting. Per bijkomend jaar waarvoor de school een engagement aangaat, krijgt ze nog eens 10% extra korting en dit voor maximum 4 jaar, tot schooljaar 2024-2025.

Voor meer info/inschrijving.

 

 

Jouw contactpersoon

Dean Hellebuyck

pedagogisch medewerker, Pedagogische begeleidingsdienst

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel