Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Sport Vlaanderen

logo_sport_vlaanderen_subsidiering_2_1.jpg

Sport Vlaanderen

Het GO! werkt met Sport Vlaanderen samen rond het thema beweging.

Sedert 1991 heeft het GO! een samenwerkingsakkoord met het BLOSO, het huidige Sport Vlaanderen. Hierdoor kunnen onze onderwijsinstellingen met 10% korting sportklassen organiseren met verblijf in de Sport Vlaanderen-centra. 

Hoe kan er gereserveerd worden?

De aanvragen voor een reservatie van Sport Vlaanderen-sportklassen gebeuren via de centrale administratie van het GO!. Scholen kunnen voor vier schooljaren reserveren in de centra van Sport Vlaanderen. Goed nieuws dus voor de planners onder ons! De aanvragen dienen voor 15 september via de centrale diensten van het GO! ingediend te worden. Bij elke aanvraag wordt u onmiddellijk op de hoogte gebracht of de aangevraagde periode nog beschikbaar is. Reserveer tijdig via het GO! van de Vlaamse Gemeenschap om zeker te zijn van een beschikbare plaats.

Je vindt het aanvraagformulier bij de documenten.
 
Kortingen
 

Voor alle scholen van het GO!

Indien de aanvraag via de centrale diensten van het GO! gebeurt, wordt een korting van 10% op de verblijfstarieven toegekend.
Voor scholen van het buitengewoon onderwijs geldt een korting van 25%.

Voor de leerlingen die een studietoelage genieten

Als drempelverlagende maatregel voor deelname aan de Sport Vlaanderen-sportklassen wordt een korting van 50% toegekend voor de leerlingen die van een studietoelage genieten.
Dit kan een studietoelage zijn die betrekking heeft op het schooljaar wanneer de sportklas plaatsvindt, of van het schooljaar ervoor.
Het bewijs hiervoor dient te worden geleverd aan het betreffende Sport Vlaanderen-centrum, door een kopie van de brief van de Dienst Studietoelagen te overhandigen. 
Om administratieve redenen dient dit uiterlijk de eerste dag van het verblijf te gebeuren.
Kortingen zijn niet cumuleerbaar

Schooljaar 2021-2022

Concreet betekent dit voor schooljaar 2021- 2022:

Prijs is een dagprijs en omvat een ontbijt, middagmaal, vieruurtje, avondmaal en de overnachting.  

Voor de centra: Blankenberge, Genk, Gent, Herentals, Hofstade, Waregem

Dagprijs per leerling:  30 euro per leerling

Voor de centra Brugge, Nieuwpoort, Willebroek en Woumen

Dagprijs per leerling:  29 euro per leerling

Ter info:  Een klassiek vijfdaags verblijf kan gerekend worden als  4 dagtarieven  + 1 maaltijd, een driedaags verblijf is twee dagtarieven + maaltijd  

Per artikel  
  
Overnachting - Cat 1 8
Overnachting - Cat 2 7
ontbijt  4,5
middagmaal  9
vieruurtje  2
avondmaal  6,5
 

 

Begeleide sportactiviteiten (minimale afname van 2 uur per dag)

 OmnisportWatersport/mountainbike Paardrijden
33,57,5
 

 

Bijkomende variaties in sportonderricht zijn mogelijk en kunnen bij de centra aangevraagd worden.    

Verblijfsmogelijkheden en tarieven 

Voor de verblijfsmogelijkheden per provincie en de bijhorende tarieven, volstaat het om de gewenste link aan te klikken.

​Provincie Antwerpen

Herentals
Willebroek

​Provincie Limburg

​Provincie Vlaams-Brabant

​ Provincie Oost-Vlaanderen

​Provincie West-Vlaanderen

Begeleiding

Voor basis- en secundair onderwijs kan er per 10 aanwezige deelnemers 1   begeleider gratis mee. Voor het buitengewoon onderwijs kan per zes leerlingen één begeleider gratis mee. Voor elke bijkomende begeleider wordt het gewoon Sport Vlaanderen-tarief aangerekend.

Annulatieregeling

  • Meer dan 1 jaar voor de startdatum 250 euro in geval van annulering van meer dan 30 % van het gereserveerde aantal
  • Minder dan 1 jaar voor de startdatum: 10 % van de deelname prijs met een minimum van 250 euro in geval van annulering van meer dan 30 % van het gereserveerde aantal
  • Minder dan 6 maanden voor de startdatum: 50 % van de deelname prijs in geval van annulering van meer dan 20 % van het gereserveerde aantal
  • Minder dan 1 maand voor de startdatum: 75 % van de deelnameprijs in geval van annulering van meer dan 10 % van het gereserveerde aantal
  • No show: 100 % aangerekend  
 
Contact:
 
Else Olbrechts
02 790 96 00
 
Nieuw! Schrijf je in voor het Sportkompas


Scholen kunnen zich sinds 24 maart 2021 inschrijven voor het Sportkompas, dat leerlingen de weg wijst naar de sport die het beste bij hen past.

De sportkeuze van kinderen is zelden gebaseerd op kennis van de eigen vaardigheden of van wat ze graag doen. Dankzij het Sportkompas vinden kinderen gemakkelijker de weg naar de gepaste sportclub in hun gemeente en is er een beter gerichte instroom in de sportclubs.

Om de scholen te ontlasten, kunnen die zich online en voordelig inschrijven voor het Sportkompas, via het boekingssysteem van Sport Vlaanderen. Aan de hand van beweegoefeningen en op basis van wat het kind leuk vindt, wijst het Sportkompas de weg naar de juiste sport. Momenteel wijst het Sportkompas al richting 43 sporten, daar wordt in de toekomst nog een tiental sporttakken aan toegevoegd.

Scholen die instappen voor 30 november van dit jaar krijgen 20% korting. Per bijkomend jaar waarvoor de school een engagement aangaat, krijgt ze nog eens 10% extra korting en dit voor maximum 4 jaar, tot schooljaar 2024-2025.

Voor meer info/inschrijving.