Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Sensoa

Sensoa.png

Sensoa

Het GO! werkt met Sensoa samen rond het thema seksuele gezondheid.

Wat?

Sensoa is het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Sensoa heeft vanuit de Vlaamse regering de opdracht de gezondheid te bevorderen op het vlak van relaties en seksualiteit.

Voor wie?

Een prioritair actieterrein van Sensoa is de relationele en seksuele vorming van kinderen en jongeren. Sensoa wil dat kinderen en jongeren seksualiteit en relaties zinvol kunnen integreren in hun leven en een seksuele en relationele moraal ontwikkelen.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

  • Kant-en-klare materialen en methodieken

Sensoa biedt leerkrachten van het GO! lesmaterialen aan, die ze kunnen gebruiken bij relationele en seksuele vormingsactiviteiten.

Voor CLB-medewerkers is er Onder 4 ogen, een gespreksleidraad waar je gemakkelijker met jongeren over seksuele gezondheid praat.

Het Sensoa Vlaggensysteem helpt je om te reageren op seksueel (grensoverschrijdend gedrag op je school. Met de 6 criteria schat je het gedrag correct in en geef je een gepaste reactie.

Grenswijs is de beleidstool om aan dit thema te werken. Deze gratis online tool helpt je om tot een beleid op maat te komen, met bijvoorbeeld een handige visietekst om inspiratie uit te putten.

  • Opleidingen

In de opleidingen van Sensoa leer je hoe je best praat over seksualiteit of nieuwe lesmethodieken in je les integreert, een beleid ontwikkelt rond seksualiteit voor je eigen organisatie, enz. .

  • Ondersteuning op maat

Sensoa biedt voor onderwijs ook vormingen op maat van de specifieke noden in jouw school aan. Sensoa kan echter geen begeleiding bieden bij individuele casussen van bijvoorbeeld tienerzwangerschappen, seksueel grensoverschrijdend gedrag of sexting op je school, hiervoor kan je terecht bij je scholengroep, de PBD en/of het CLB.

Meer info?

www.allesoverseks.be

https://www.sensoa.be/lesgeven-over-relaties-en-seksualiteit

 

 

Jouw contactpersoon

Dean Hellebuyck

pedagogisch medewerker, Pedagogische begeleidingsdienst

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel