Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Sensoa

Sensoa.png

Sensoa

Het GO! werkt met Sensoa samen rond het thema seksuele gezondheid.

Wat?

Sensoa is het Vlaamse service-en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv. Sensoa heeft vanuit de Vlaamse regering de opdracht de gezondheid te bevorderen op het vlak van relaties en seksualiteit. Hierbij heeft het centrum bijzondere aandacht voor de kwaliteit van leven van mensen met hiv.

Voor wie?

Een prioritair actieterrein van Sensoa is de relationele en seksuele vorming van kinderen en jongeren. Sensoa wil dat kinderen en jongeren seksualiteit en relaties zinvol kunnen integreren in hun leven en een seksuele en relationele moraal ontwikkelen.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

  • Onderbouwd advies

Sensoa verleent zijn deskundigheid en expertise aan externe initiatieven: ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal, opleidingen, conceptteksten, beleidsvorming, …

  • Kant-en-klare materialen en methodieken

Sensoa biedt schooldirecteurs, leerkrachten, CLB-medewerkers en andere schoolondersteuners van het GO! lesmaterialen aan, die ze kunnen gebruiken bij relationele en seksuele vormingsactiviteiten.

Het 'raamwerk seksualiteit en beleid' is de methodiek om aan dit thema te werken. Het stappenplan  biedt je ondersteuning om tot een beleid op maat te komen, met bijvoorbeeld een handige visietekst om inspiratie uit te putten.

  • Opleidingen

In de opleidingen van Sensoa leer je hoe je best praat over seksualiteit of nieuwe lesmethodieken in je les integreert, een beleid ontwikkelt rond seksualiteit voor je eigen organisatie, enz. .

  • Ondersteuning op maat

Sensoa biedt voor onderwijs ook vormingen op maat van de specifieke noden in jouw school aan. Sensoa kan echter geen begeleiding bieden bij individuele casussen van bijvoorbeeld tienerzwangerschappen, seksueel grensoverschrijdend gedrag of sexting op je school, hiervoor kan je terecht bij je scholengroep, de PBD en/of het CLB.

Meer info?

www.allesoverseks.be

https://www.sensoa.be/lesgeven-over-relaties-en-seksualiteit