Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ)

CZJ.png

Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ)

Het GO! werkt met CPZ samen rond het thema mentaal welbevinden, gedrag en emoties

Wat?

Het CPZ heeft als basisdoelstelling het voorkomen van zelfdoding. Het CPZ is door de Vlaamse overheid erkend als organisatie met terreinwerking suïcidepreventie door laagdrempelige telezorg.

Voor wie?

voor iedereen die op zoek is naar informatie of hulp: iedereen die aan zelfdoding denkt, er in zijn of haar omgeving mee confronteerd wordt, of zelf nabestaande is.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

  • Onderbouwd advies

Omgaan met zelfdoding is niet eenvoudig. CPZ bundelde advies en praktische richtlijnen die je kunnen helpen. Deze pagina is gericht op hulpverleners, maar kan een belangrijke inspiratiebron zijn voor beleidsmedewerkers, leerlingenbegeleiders of CLB-medewerkers.

  • Materialen en methodieken

Een goed suïcidepreventiebeleid in jouw school kan levens redden. CPZ bundelt de info over hoe je een preventiebeleid kan opstellen op maat van jouw school.

  • Opleidingen

In het aanbod vormingen en trainingen van CPZ leer je op de juiste manier omgaan met zelfdoding. Specifieke vragen vanuit de setting onderwijs kunnen op maat aangevraagd worden via vormingsdienst@preventiezelfdoding.be.

  • Ondersteuning op maat

De Zelfmoordlijn 1813 is een erkende nooddienst voor iedereen die aan zelfdoding denkt, er in zijn of haar omgeving mee confronteerd wordt, of zelf nabestaande is. Via telefoon, chat of email kun je er gratis en anoniem terecht voor een hulpverlenend of ondersteunend gesprek.

Vrijwilligers van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding zorgen voor de continue bemanning van de Zelfmoordlijn 1813.

 

Meer info?

https://www.zelfmoord1813.be/ 

 

 

Jouw contactpersoon

Dean Hellebuyck

pedagogisch medewerker, Pedagogische begeleidingsdienst

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel