Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Wijk-werken (het vroegere PWA)

Pagina delen

Wijk-werken is de vervanger van het vroegere PWA-systeem. Voor scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft het vroegere PWA-stelsel bestaan.

Doelstelling

Wijk-werken heeft tot doel werkzoekenden met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een aantal uren per week werkervaring te laten opdoen in een toegankelijke werkomgeving dicht bij huis. Dit gebeurt door maatschappelijk relevante activiteiten bij een gebruiker uit te voeren. Het is dus een activerend werkgelegenheidsinstrument.

Kleine tijdelijke opdrachten

Een scholengroep kan wijk-werken inschakelen om een werkzoekende (ingeschreven bij de VDAB) of leefloongerechtigde in te zetten voor eenvoudige taken zoals bvb. hulp, ondersteuning of uitvoeren van ochtend-, middag- of avondtoezicht, busbegeleiding, het uitvoeren van kleine herstellingen die met kindactiviteiten te maken hebben, logistieke ondersteuning bij evenementen, begeleiding aan de schoolpoort...

Het gaat om kleine, tijdelijke opdrachten waarvoor moeilijk iemand contractueel kan worden aangeworven. De lijst van toegelaten activiteiten per gemeente e website van de VDAB.

Overeenkomst wijk-werken

Een overeenkomst voor wijk-werken kan je voor maximaal één jaar afsluiten. Deze beperkte duur geldt niet voor wie op 30 september 2017 al verbonden was met een PWA-overeenkomst: die kan voor onbepaalde duur aan de slag blijven.

Afhankelijk van de instantie die instaat voor de organisatie voor het wijk-werken (verschilt van gemeente tot gemeente) betaal je voor een cheque minstens € 5,95 en maximaal € 7,45.

Een kandidaat-gebruiker die activiteiten wil laten verrichten in het wijk-werken, moet een aanvraag indienen bij de organisator. Hij moet een gebruikersovereenkomst tekenen en een inschrijvingsrecht van € 7,5 per jaar betalen aan Edenred.

Heb je een vraag?

Bart Pauwels - 02 790 96 57
Lesley De Cock - 02 790 93 90

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.