Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Storyboard

Pagina delen

Een visuele weergave van een verhaal, proces of gebruikerservaring. Het bestaat uit een reeks afbeeldingen. Elke reeks stelt een scène voor. Storyboarding wordt vaak ingezet in de film-, video- en game-industrie om de visuele verhaallijn te plannen. 


Het is een belangrijke en centrale tool in je pad naar een helder prototype. Het helpt je om vanuit een positieve ervaring van de eindgebruiker je prototype uit te werken, te verbeteren en te finaliseren.

Waarom?

Het doel van een storyboard is om de gebruikerservaring beter te begrijpen en om de verschillende scenario's die zich kunnen voordoen bij het gebruik van het product of de dienst, te visualiseren. Het helpt om mogelijke problemen te identificeren en deze op te lossen vooraleer er tijd- en geldsinvesteringen gebeuren tijdens de ontwikkeling van het prototype.

Aanpak

Je begint met het identificeren van de verschillende scenario's die zich kunnen voordoen bij het gebruik van het product of de dienst. Vervolgens werk je de scenario's uit in een reeks afbeeldingen. Elke reeks stelt een scène voor. Het is belangrijk dat het verhaal logisch en begrijpelijk is. Het storyboard test je door het te demonstreren aan gebruikers en hun feedback te verzamelen.

Template en materiaal

Er is geen standaard template voor het maken van een storyboard. Je kan het maken op papier, op een whiteboard of digitaal met behulp van software zoals Sketch, Figma of Adobe XD.

Materialen

Potloden, papier en post-its of digitaal tekengereedschap. Werk met de tools waarbij je je comfortabel voelt en die het best inzetbaar zijn voor het specifieke project.

Heb je een vraag?

Mark Willems
Katleen Janssens - 02 790 94 34
Ariane Carlier - 02 790 96 91

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.