Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Aanbod tools en filmpjes

Pagina delen

Specifieke tools voor specifieke stappen in het innovatieproces

Bij elke stap in het innovatieproces horen specifieke tools. Zo bestaan er tools voor de effectieve start van het service design proces. Deze tools helpen jou en je team nadenken over het probleem.

Ook voor het samenstellen van je designteam en de mindset waar deze mee aan de slag gaat schuiven we tools naar voor. 

Tools voor de eerste diamant van service design

Hiermee onderzoek je het probleem vanuit het perspectief van de eindgebruiker(s). In deze fase betrek je voldoende je eindgebruiker(s). Wanneer je deze fase door bent, moet er eigenlijk sprake zijn van nieuw inzicht. Binnen de GO! sandbox toolkit noemen we dat een wortelmoment: je bent tot op de wortel gegaan, je bent enthousiast met je nieuwe inzicht, je voelt de energie voor de volgende diamant al komen.

Tools voor de tweede diamant van service design

Deze helpen jou in het ideation proces en kunnen jou in een creatieve mindset brengen. Deze diamant eindigt met tools voor het testen en bijsturen van het prototype en het pitchen van je prototype voor beslissingsmakers en/of stakeholders.

Een vaste indeling per tool

Elke tool omvat een korte omschrijving (wat, waarom, aanpak, inclusief design, een mogelijke template en benodigd materiaal) én een downloadlink naar de tool zelf.

Absolute vrijheid

Het staat jou en je team vrij om op een eigen manier met de tools aan de slag te gaan. Een innovatieproces verloopt zelden rechtlijnig. De omstandigheden en complexiteit waarin eenieder werkt, dwingen soms om dingen anders of lees 'haalbaar' aan te pakken. Ook in die omstandigheden kunnen tools je helpen om bijvoorbeeld inzicht van het gebruikersperspectief (de leerlingen, leraren…) op te doen, zonder dat er al sprake is van een innovatieproces. 'Doen' is wat dat betreft een gouden woord. Een raad wel: hou het klein!

Video- en podcasts

Volg onze videoreeks met experten. Zo maak je je innovatieproces nog krachtiger.

Ook de podcastreeks 'Onverwacht innovatief' van de partner Sandbox van de Vlaamse overheid is de moeite waard.

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.