Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Professionele loopbaan

Pagina delen

Koen Pelleriaux

 

Koen_Pelleriaux_augustus_2021.jpgAfgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap is Koen Pelleriaux. Na een uitgebreide selectieprocedure koos de Raad van het GO! hem in het voorjaar van 2021 als meest geschikte kandidaat om het officiële onderwijsnet van de Vlaamse Gemeenschap te leiden. Zijn mandaat loopt sinds 1 september 2021. 

Koen Pelleriaux kan terugblikken op een ruime ervaring als leidinggevende binnen het onderwijslandschap. Na zijn doctoraat in de sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel ging hij aan de slag als docent, als kabinetschef Onderwijs en vervolgens als algemeen directeur op het Departement Onderwijs & Vorming. In 2020 maakte hij de overstap naar het GO! en ging er aan de slag als afdelingshoofd Beleid & Belangenbehartiging. 

Als afgevaardigd bestuurder wil Koen Pelleriaux het veranderingsproces waarin het onderwijs zich bevindt aanwenden om de kwaliteit te verbeteren. “We zijn er als GO! niet alleen voor iedereen, wars van overtuiging of afkomst, we willen ook alle lerenden maximaal ontwikkelen en zoveel mogelijk leerwinst boeken. Door ons kernproces, leerlingen onderwijzen, efficiënter te maken, kunnen we ons onderwijs beter maken.” 

Koen Pelleriaux, geboren in 1968, is vader van drie kinderen en woont in Schaarbeek.

Loopbaan

 • Startte zijn loopbaan als socioloog aan de VUB, waar hij 10 jaar lang onderzoek deed en lesgaf en ook doctoreerde over houdingen en subculturen in het beroepsonderwijs. 
 • Daarna werkte hij vier jaar als professor sociologie aan de UA Wilrijk. Hij gaf de vakken onderwijssociologie, onderwijsbeleid en cultuursociologie. 
 • In 2005 werd hij directeur van de studiedienst van sp.a. 
 • Vanaf 2009 werkte hij als kabinetschef onderwijs bij Frank Vandenbroucke en daarna bij Pascal Smet. 
 • In 2014 werd hij algemeen directeur van het Departement Onderwijs. Van 2017 tot 2019 leidde hij het Departement.
 • Koen Pelleriaux stapte in maart 2020 over naar het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap om er afdelingshoofd van de afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel (inmiddels afdeling Beleid en Belangenbehartiging) te worden.
 • Tot hij afgevaardigd bestuurder werd, doceerde Koen Pelleriaux aan de VUB ook nog het vak 'onderwijsbeleid' in de lerarenopleiding. 


Heb je een vraag?

Koen Pelleriaux - 02 790 93 39

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.