Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Mondiale Vorming

Pagina delen

Kwaliteitsindicatoren voor Mondiale Vorming

Met de brochure "Kwaliteitsindicatoren voor mondiale vorming" wil de Vlor leraren helpen zich vooraf een deskundig oordeel te vormen over leermiddelen en begeleide activiteiten mondiale vorming. De brochure formuleert 'optimale doelstellingen', aansluitend bij bestaande leergebieden of vakken. De brochure bevat fiches voor het beoordelen van materiaal.

Je kan de fiches kopiëren of in pdf-formaat downloaden van de Vlor-website (klik op 'publicaties' -> 'algemeen'). Je kan de brochure ook online bestellen.

Scholenbanden

Via het programma Scholenbanden stimuleert VVOB de samenwerking tussen scholen in Noord en Zuid. Op de website www.scholenbanden.be verneem je er alles over.
 
Scholenbanden publiceerde een inspiratiegids vol ervaringen en lessen voor iedereen die interesse heeft voor een partnerschap met een school in het Zuiden.

Je kan de gids online raadplegen of aanvragen via info@scholenbanden.be, zolang de voorraad strekt.

Kleur Bekennen

Kleur Bekennen stimuleert, promoot en ondersteunt mondiale vorming en actief wereldburgerschap in het onderwijs. Kleur Bekennen helpt scholen projecten op te zetten en geeft financiële ondersteuning. Het is een gemeenschappelijk programma van de federale Minister van Ontwikkelingssamenwerking, de Belgische Technische Coöperatie (BTC), de Vlaamse provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
 
Kleur Bekennen zorgt voor advies op maat, educatief materiaal, nascholing en financiële ondersteuning. Kleur Bekennen speelt de rol van tussenpersoon als scholen op zoek gaan naar begeleide activiteiten en coaching.
 
Voor wie?
Kleur Bekennen richt zich tot de derde graad van het basisonderwijs, alle secundaire graden en het hoger onderwijs.
 
Hoe werkt Kleur Bekennen?
In elke Vlaamse provincie en in Brussel vind je medewerkers. Deze promotoren helpen je bij het opzetten van mondiale activiteiten, in de documentatiecentra staan mensen klaar om advies te geven en de administratieve medewerkers volgen subsidieaanvragen op.
Heb je vragen? Via deze link kan je de provinciale medewerkers bereiken.

Databank educatief materiaal van Kleur Bekennen

Ben je op zoek naar educatief materiaal, lesmappen, video's, cd-roms, spelkoffers, lesbrieven of documentatiemateriaal?  Ga dan naar Ontdek een schat aan materiaal. Al deze materialen zijn gratis te ontlenen in de zeven documentatiecentra. Bovendien krijg je er professioneel advies van de medewerkers.
 
De educatieve materialen uit de documentatiecentra worden uitgebreid gescreend op basis van kwaliteitscriteria.

Heb je een vraag?

GO! internationalisering - 02 790 95 98

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.