Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.
‘GO! of ‘het GO!’?
We spreken van ‘Het GO!’ zonder de oude toevoeging ‘onderwijs van de Vlaamse gemeenschap’. Wanneer we een extra verduidelijking willen scheppen, kunnen we ook ‘het Gemeenschapsonderwijs’ gebruiken. Beide mogen door elkaar gebruikt worden in teksten, toespraken, …
Je mag redactioneel of mondeling nog steeds vertellen dat we het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zijn. Het is echter geen element meer in het logo.
Is ‘GO!’ mannelijk of vrouwelijk?
‘GO’ is een afkorting en staat voor ‘gemeenschapsonderwijs’. Het stamwoord is ‘onderwijs’ en ‘onderwijs’ is een onzijdig woord. ‘Het GO!’ is dus noch mannelijk, noch vrouwelijk maar onzijdig. Het krijgt als bepaald lidwoord altijd ‘het’ (zoals het boek). Voor onzijdige woorden gebruiken we het bezittelijk voornaamwoord ‘zijn’.
Samenstellingen met ‘GO!’
In principe schrijf je in samenstellingen met afkortingen een koppelteken (bv. ICT-dienst) . Voor samenstellingen met ‘GO!’ maken wij een uitzondering. Wij beschouwen ‘GO!’ niet als een afkorting maar als een merknaam; er staat een uitroepingsteken achter dat deel uitmaakt van de naam.
In samenstellingen met ‘GO!’ schrijven we dus nooit een koppelteken. Na het uitroepteken volgt een spatie en vervolgens het tweede woord van de samenstelling met een kleine letter.
Voorbeelden zijn GO! basisschool De Springplank, GO! directeur, GO! CLB, GO! memorandum, GO! scholengroep Impact, …
'GO!' in de naamgeving van scholen en instellingen
Elke naam van een school of instelling uit ons net wordt voorafgegaan door 'GO!'.
Zelfs wanneer een school dit niet als zodanig in haar communicatie gebruikt, hanteren we vanuit de centrale diensten de officiële benaming. De correcte schrijfwijze vind je in onze scholenzoeker op g-o.be.
GO! aan het einde van een zin
Als ‘GO!’ aan het einde van een zin staat, schrijven we er een leesteken achter om de zin af te sluiten. Dat kan dus zowel een punt, vraagteken als uitroepteken zijn. Het uitroepingsteken maakt immers deel uit van de naam ‘GO!’ en is geen leesteken om de betreffende zin af te sluiten.
Voorbeelden:
- Zijn dochter is een leerling in het GO!.
- Natuurlijk is iedereen fan van het PPGO!!
- "Werk jij ook voor het GO!?"
Hoe benoemen we ons strategisch plan?
We spreken van ‘het strategisch plan GO! 2030’, in die volgorde en zonder hoofdletters.