Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Woordenschatjes. Talig met talenten in de kleuterklas.

Pagina delen

Als kleuterleerkracht wil je uiteraard dat je kleuters hun talenten op de best mogelijke manier kunnen ontwikkelen. In dit boek lees je hoe je talenten van kleuters en taalvaardigheid hand in hand kunt laten gaan.

In dit boek lees je hoe leerkrachten talenten van kleuters en taalvaardigheid hand in hand kunnen laten gaan. Je krijgt een overzicht van de basisleerervaringen die kleuters binnen de verschillende talenten moeten verwerven opdat ze goed kunnen starten in het eerste leerjaar. Aan de basisleerervaringen koppelen we de basiswoordenschat die kleuters nodig hebben om die leerervaringen op te pikken.

‘Woordenschatjes’ geeft kleuterleerkrachten inzicht in taalververwerving en taalontwikkeling bij kleuters en helpt hen om er heel concreet mee aan de slag te gaan in de klas. De woordenlijsten en de uitgewerkte praktijkvoorbeelden zijn daarbij handige hulpmiddelen.

Het boek wordt geleverd met een handig uitneembaar kaartensysteem waarop de zeven talenten en de bijbehorende basiswoorden en leerervaringen vermeld staan. Dit helpt de leerkracht om talige en uitdagende leersituaties te creëren.

‘Woordenschatjes’ werd geschreven door medewerkers van de pedagogische begeleidingsdienst van het GO!, in nauwe samenwerking met Voorrangsbeleid Brussel (VBB).

Bestellen

Groene Boekomslag Met Witte Tekst 'WOORDENSCHATJES', Pictogrammen Die Talenten Voorstellen, Ondertitel 'Talig Met Talenten In De Kleuterklas

Heb je een vraag?

Johanna Laurent - 02 790 94 04

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.