Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Kansen voor kleuters

Pagina delen

In het GO! kleuteronderwijs bieden we kinderen alle kansen om ‘groot te groeien’ in hoofd, hart en handen. GO! professionals maken dagelijks werk van samen leren samenleven en bieden elke kleuter het beste onderwijs.
 
In dit basisboek beschrijven we hoe het kleuterteam kwalitatief de ontwikkeling van alle kleuters stimuleert door van de klas en school een rijke leer- en leefomgeving te maken, een doelgericht aanbod te voorzien dat zich naar de totale persoonsontwikkeling richt, de kleuters gericht te begeleiden en hun ontwikkeling breed op te volgen. We staan ook kort stil bij hoe het kleuterteam een sterke visie op GO!ed kleuteronderwijs kan uitwerken.
Met dit basisboek bieden we een spiegel om te reflecteren over de dagelijkse inspanningen die onderwijsprofessionals leveren om kleuters alle kansen te geven. We reiken een inspiratiebron aan met tips voor de kleuterpraktijk: het inrichten van de klas, werken met routines en thema’s, kracht halen uit de diversiteit van de klasgroep, werken met de GO! Planner, evaluatiemethodieken, een vlotte overgang naar het eerste leerjaar …
 
Deze publicatie richt zich naar iedereen die kleuters in een GO! basisschool helpt ‘groot groeien’. Ook studenten van de lerarenopleiding, lerarenopleiders, nascholers en iedereen met interesse voor het kleuteronderwijs vinden in deze publicatie het antwoord op de vraag naar hoe het GO! het ‘hart van het Referentiekader voor OnderwijsKwaliteit’, namelijk ‘ontwikkeling stimuleren’, concreet invult.


Editie 2021.

Auteur(s): Pedagogische begeleidingsdienst van het GO!.

Bestellen

Boekomslag Met Foto's Van Spelende Kleuters En Een Leerkracht, Titel 'Kansen Voor Kleuters, Basisboek Voor GO!Ed Kleuteronderwijs

Heb je een vraag?

Johanna Laurent - 02 790 94 04

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.