Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Innovatieve leeromgevingen op school

Pagina delen

Innovatief onderwijs wil het beste in het onderwijs verzamelen en leerlingen een warm leerklimaat aanbieden dat voelt als thuiskomen, waar leren en leerlingen centraal staan. Met haar boek wil auteur Marijn Vandevelde inspiratie geven aan scholen die op zoek zijn naar een design voor innovatieve leeromgevingen.

Een kant-en-klaar receptenboek is het niet geworden Innovatieve leeromgevingen vragen immers maatwerk. Dit boek brengt wel goede praktijkvoorbeelden in beeld, internationale maar ook uit eigen land. Uitgegeven door onze partner Politeia.

De vraag naar het ontwerpen van innovatieve leeromgevingen, waar didactische ingrepen, flexibel school organiseren, schooleigen pedagogische projecten en infrastructuur elkaar versterken zit al een tijd in de lift. 

Vaak bestaan deze verschillende aspecten van onderwijs echter vooral naast elkaar. Ervaring leert dat als je deze domeinen op elkaar afstemt dat leidt tot de realisatie van bijzondere en unieke scholen. Het parcours dat zij hierbij afleggen, kan soms hobbelig en lang zijn, maar het maakt het alle inspanningen wel waard. 

Het doel van deze scholen is om onderwijs beter te maken, succesfactoren in kaart te brengen en blinde vlekken in te vullen om tot een goed pedagogisch project te komen waarop de infrastructuur kan worden geënt. 

Met de strategische kaders van het GO! als vertrekpunt laat de auteur de lezer over het muurtje kijken: welke scholen over de hele wereld gingen succesvol aan de slag om de vertaling te maken van hun pedagogisch project in het schoolontwerp en hoe pakten ze het aan? 

Dit boek wil inspiratie bieden aan leraren, directeurs, architecten, infraverantwoordelijken, iedereen die betrokken is in een nieuwbouwproject of een grondige renovatie. De vele voorbeelden worden afgewisseld met hands-on materiaal: de vier schalen waarin innovatie kan plaatsvinden, een plan van aanpak en een roadmap om op een gestructureerde manier aan de slag te gaan.

Editie 2023.

Auteur: Marijn Vandevelde.

Bestellen

 

Boekomslag Met Illustraties Van Mensen In Een Leeromgeving, Titel 'INNOVATIEVE LEEROMGEVINGEN OP SCHOOL', Auteur 'Marijn Vandevelde

Heb je een vraag?

Johanna Laurent - 02 790 94 04

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.