Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Gewenst gedrag op school. Een 4 lademodel.

Pagina delen

Tweede herwerkte editie!

Het 4 lademodel werd ontwikkeld door de auteur, Monique D'Aes, gepensioneerd nascholer bij onze pedagogische begeleidingsdienst.

Door dit model toe te passen, kunnen scholen bij overtredingen door leerlingen gedifferentieerd (en rechtvaardig) optreden, zonder arbitrair te zijn. Aan de hand van talrijke voorbeelden uit haar lange praktijk als nascholer licht onze oud-collega stapsgewijs toe hoe je het 4 lademodel in jouw school kunt introduceren en implementeren.

Sinds het verschijnen van de eerste editie (2016) is het 4 lademodel al door veel scholen toegepast. Dat heeft geleid tot nieuwe inzichten. De auteur heeft ze verwerkt tot deze tweede editie. Er is vooral gesleuteld aan de terminologie. Onder meer de termen 'ernstig', 'niet ernstig', 'incidenteel en 'frequent' in het 4 lademodel zijn gewijzigd.

Nieuw is ook dat het boek een sjabloon aanbiedt waarmee je zelf een poster kunt maken om op te hangen in de leslokalen en/of in gemeenschappelijke ruimtes. Die sjabloon kun je downloaden van de website van Uitgeverij Politeia.

Tweede herwerkte editie maart 2019.

Bestellen

Boekomslag Met Illustratie Van Een Kleurrijke Ladekast, Titel GEWENST GEDRAG EN SANCTIEBELEID OP SCHOOL En Tekstballon EEN 4 LADE MODEL

Heb je een vraag?

Johanna Laurent - 02 790 94 04

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.