Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Tien tips voor een professionele scholengroepwebsite

Pagina delen

Tip 1 - Bundel en verwijs door

Een scholengroepwebsite zal de informatie en ondersteuning vanuit de scholengroep voor (toekomstige) personeelsleden bundelen, doorverwijzen en getuigen van een grote professionaliteit op vlak van beleid en bestuur.

De scholengroepwebsite centraliseert ook het onderwijsaanbod en het scholenaanbod met online toegangspoorten naar de individuele schoolwebsites. 

Tip 2 - Toon de professionaliteit van de bestuursorganen

Leg uit wie de scholengroep dagelijks bestuurt, wie behoort tot het hoger kader en hoe de centrale diensten zich organiseren rond welke domeinen. Maak dat ietwat persoonlijker door het vermelden van enkele hobbies of oneliners van de belangrijkste stafleden.

Plaats met toestemming professionele en uniform uitziende portretfoto's van de leden van de Raad van bestuur met eventueel een korte biografie en quote over hoe zij hun expertise inzetten voor het mee besturen in de scholengroep. Laat hieruit blijken wat een geoliede ploeg de algemeen directeur en de Raad van bestuur is. 

Toon dat de scholengroep behoort tot het Gemeenschapsonderwijs, met toegangspoorten naar de twee websites van het GO! en het GO! logo.

Tip 3 - Goed bestuur, aanbod aan scholen en goede werkgever

Belangrijkste navigatie-elementen voor een scholengroep: visie, missie, aanbod aan scholen, het bestuur, alle vacatures in de scholen, meerjarenplanning en geïntegreerde socialemediakanalen (indien van toepassing). 

Zorg ervoor dat de bezoeker gemakkelijk kan navigeren door de scholengroepwebsite. De menu-opties zijn dus logisch en goed georganiseerd. Denk daarbij aan de ‘three click rule’: niet meer dan 3 keer klikken zijn toegestaan om bij de informatie te komen die de bezoekers zoeken.

Tip 4 - Voorzie plaats voor succesverhalen uit de scholengroep

De scholengroepwebsite kan plaats voorzien voor het regelmatig tonen van regionale succesverhalen uit de scholengroep op verschillende domeinen: een nieuwbouw, een leerkracht of directie behaalt een bijzonder resultaat (bvb. een 100ste leering, een prijs voor duurzaamheid, een samenwerking met een lokale organisatie,...), een unieke opleiding, een schitterende onderwijsmethode,...

Dit zwengelt de fierheid aan van de GO! professionals aan het werk voor de scholengroep.

Tip 5 - Zet gebruiksvriendelijke call-to-actions in op vlak van vacatures en aanbod

Plaats duidelijke en opvallende call-to-action knoppen die bezoekers uitnodigen en aanmoedigen om te klikken op bvb. het aanbod aan scholen in het secundair onderwijs of op openstaande vacatures.

Tip 6 - Zorg voor betrouwbare en correcte contactinformatie

Zorg voor juiste contactgegevens van het management van de scholengroep maar ook van de ondersteunende diensten. Deze moeten makkelijk vindbaar zijn. Dit kan een contactformulier, e-mailadressen, telefoonnummer en links naar social media zijn. Bij generieke e-mailadressen bvb. onthaal@scholengroepx.be ben je best zeker van de structurele opvolging en dagelijkse werking.

Tip 7 - Integreer de socialemediakanalen en intranet

Door je social media-updates meteen op de scholengroepwebsite te tonen, zorg je dat je website altijd nieuwe, actuele inhoud heeft, zonder extra werk ervoor te verrichten. Dit vermindert dubbel werk en zorgt voor consistentie in de berichtgeving. Het vergroot ook de betrokkenheid en zichtbaarheid.  

Heeft de scholengroep een ingebouwd intranet? Voorzien dan ook naar het intranet de juiste toegangen. 

Tip 8 - Responsiviteit als uitgangspunt

De scholengroepwebsite hoort er professioneel uit te zien op verschillende apparaten (desktop, tablet, mobiel) om bezoekers altijd een goede gebruikerservaring te bieden, ongeacht het gebruikte apparaat.

Tip 9 - Performantie en laadtijden beperken tot een minimum

Snelle laadtijden zijn cruciaal voor elke professionele website. Optimaliseer afbeeldingen, minimaliseer scripts en gebruik caching om de scholengroepwebsite snel te laden.

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.