Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Ouderparticipatie stimuleren

Pagina delen

Door sociale media goed in te zetten stimuleer je (ouder)betrokkenheid (#GOparticipeert #GOverbindt).

Ouderbetrokkenheid verhogen doe je door ouders een stem te geven. Als functioneel en informatief communicatieplatform (jaarkalender, evaluaties, oudercontacten, ...) lenen Smartschool en andere platformen zich voor communicatie naar de ouders toe over hun kind(eren). Het geeft hen echter geen stem of gezicht naar buiten toe. Hiervoor komen sociale media om de hoek piepen.

Ook ouders willen elkaar virtueel ontmoeten. Ouders zijn massaal aanwezig op Facebook, LinkedIn en Instagram. Jongeren en kinderen zitten vooral op TikTok.

Tips om interactie met ouders te stimuleren

 • Moedig je oudervereniging aan om hun activiteiten te delen op een eigen sociaalmediakanaal. Door te tonen wat ze doen, stimuleren ze andere ouders om zich ook te engageren.
 • Neemt een ouder (of nemen ouders) deel aan een specifieke activiteit (bvb. voorlezen tijdens de voorleesweek, een klas begeleiden tijdens een didactische uitstap,...), dan verdient dat een plekje op jouw sociale media.
 • Stimuleer 'vriendschappen met' of moedig het 'volgen' aan van jouw socialemediakanalen bij je eigen community (ouders incluis).
 • Gebruik video wanneer je iets in de kijker wil zetten (bvb. een kunsttentoonstelling van een bepaalde klasgroep, een bijzonder prestatie van een bepaalde leerling of cursist of klas, ...). Ouders zijn meer geneigd berichten te delen over zaken waar hun kind aan deelnam of toe bijdroeg.
 • Organiseer een 'meet en greet' met ouders, breng hen samen en laat hen een activiteit doen of deelnemen aan een interessante lezing. Plaats hiervan dan een berichtje op sociale media.

Gebruik deze GO! hashtags

#FierOpOnsGO #GOparticipeert #GOverbindt

Kleurrijke grafische afbeelding met de tekst 'Meer SWAG met een GO! hashtag' en meerdere hashtags zoals '#fieroponsGO', '#GOinnoveert', en anderen, gerelateerd aan het thema 'GO'.

Heb je een vraag?

Johanna Laurent - 02 790 94 04

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
  Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

 • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.