Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Verhoog de online visibiliteit

Pagina delen

Verhoog je online visibiliteit via Google

Het is voor veel mensen een vanzelfsprekendheid: “Nood aan informatie over iets? Ga naar Google”. Je typt je zoekterm in op Google.be en tientallen zoekresultaten verschijnen meteen, vaak met de contactgegevens van relevante instanties er meteen bij.

Of je bent onderweg naar ergens en je wilt nog even het adres checken? Google het maar en in geen tijd zie je de adresgegevens op je laptop of smartphone. Het vertonen van deze gegevens gebeurt echter niet automatisch.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf zijn de bedrijfsvermeldingen die Google van jouw bedrijf (winkels, verenigingen, restaurants... en dus ook scholen) laat verschijnen wanneer iemand zoekt naar jouw school of een gelijkaardige organisatie of naar een term die verband houdt met jouw school.

Volgens Google zelf is "Google Mijn Bedrijf een gebruiksvriendelijke tool waarmee bedrijven en organisaties hun online aanwezigheid kunnen beheren." Een goede manier dus om ook de online zichtbaarheid van jouw school te vergroten!

Jouw school toevoegen

Als je jouw school wilt toevoegen aan Google Maps, Google Zoeken (de zoekrobot) en andere Google-services, moet je zo'n Google Mijn Bedrijf-vermelding maken. Of, als die vermelding al eerder gemaakt is, toegang krijgen tot deze bestaande vermelding. Een Google Mijn Bedrijf-vermelding is gratis en in te stellen via enkele eenvoudige stappen.

Heb je een vraag?

Johanna Laurent - 02 790 94 04

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.