Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Professionalisering

Pagina delen

Aanbod

Kies uit het POC+-aanbod voor schooljaar 2024-2025. Het aanbod van POC+ bestaat uit verschillende onderdelen.

Het leertraject voor startende CLB-medewerkers

Dit traject is verplicht te volgen voor nieuwe CLB-medewerkers. Het traject bestaat uit meerdere lesdagen en wordt idealiter volledig in één keer gevolgd. Het leertraject wordt drie keer per schooljaar aangeboden: in september, in februari en in april/mei. Ga naar het aanbod van het leertraject van de POC in de GO! kalender.

Opleiding en vorming

In een vorming staan kennis en vaardigheidsontwikkeling rond een specifiek thema centraal. Een vorming kan één dag of meerdere dagen duren. Het vormingsaanbod wordt ontwikkeld en gegeven door POC-medewerkers of door externen. Ga naar het vormingsaanbod van de POC in de GO! kalender.

E-modules en ondersteunende materialen (materialenbank)

Op de website kan je e-modules, visieteksten, syllabi en andere materialen vinden. 
GO! CLB-medewerkers kunnen inloggen om de e-modules en ondersteunende materialen consulteren ter professionalisering of als houvast benutten tijdens het beantwoorden van een concrete vraag. Je vindt ze verspreid terug over de website en zijn steeds gekoppeld aan het desbetreffende kernproces of thema.
Als je als CLB-medewerker van het GO! nog geen toegang hebt tot mijn CLB op mijn GO! pro, neem dan contact op met je lokale ICT-verantwoordelijke.

Professionele leergemeenschappen (PLG)

Een aantal medewerkers uit verschillende centra, maar met een gemeenschappelijke rol of expertise, komen verschillende keren per jaar samen in een PLG om ervaring uit te wisselen en van elkaar te leren. Ga naar het aanbod van de professionele leergemeenschappen van de POC in de GO! kalender.

Werkgroepen

Een werkgroep brengt een aantal medewerkers samen rond het uitwerken van een product. Een werkgroep (WG) heeft een tijdelijk karakter. Het resultaat van een werkgroep kan verschillende vormen aannemen zoals een methodiek, materialen, uitgeschreven standpunten….

Verandertrajecten

Een verandertraject is een lokale ondersteuning die de POC+ (samenwerking tussen POC en PBD) aanbiedt in een centrum. Het doel van de ondersteuning is CLB-medewerkers te versterken in het uitvoeren van hun kernopdrachten (beschreven in decreten, uitvoeringsbesluiten, omzendbrieven en protocollen). Een lokale ondersteuning is steeds een begeleiding op maat van het centrum, op maat van de lokale noden.

Bij interesse voor een bepaalde lokale ondersteuning neemt het CLB contact op met tom.thielemans@g-o.be of stefanie.pieters@g-o.be.

Helpdesk

Soms zit je vast met een casus of vraag. Nadat je intern hebt afgestemd en de ondersteunende materialen consulteerde op de website, blijft je vraag nog steeds onbeantwoord. Dan kan je met je vraag ook steeds terecht bij verschillende POC-medewerkers. Op Wie is wie? vind je terug welke POC-medewerker aanspreekpunt is voor welke onderwerpen.

Inschrijven

Inschrijven voor het aanbod van POC+ doe je online via de GO! Agenda. Het aanbod is gratis voor wie voor het GO! werkt. Prijzen voor externen zijn terug te vinden in de GO! Agenda.

Let op! Je moet steeds voor alle sessies afzonderlijk inschrijven. Als je dus op een driedaagse vorming inschrijft, schrijf je voor elke dag afzonderlijk in. Onmiddellijk na inschrijving krijg je een melding van ontvangst. De inschrijving is definitief als je binnen de 10 dagen geen tegenbericht ontvangt.

Tijdens onze professionaliseringsactiviteiten zijn er annuleringsvoorwaarden van toepassing. Hou hier rekening mee.

Algemene praktische informatie over de vormingsactiviteiten vind je in Professionalisering praktische informatie. De reisweg naar de POC vind je hier.

Syllabi

Ga naar de syllabi van het leertraject. Je vindt de syllabi bij de specifieke activiteiten van het leertraject als je als GO! CLB-medewerker aangemeld bent op GO! pro.

Ga naar de syllabi van onze vormingsactiviteiten als je als GO! CLB-medewerker aangemeld bent op GO! pro.

Als je als CLB-medewerker van het GO! nog geen login hebt tot GO! pro, neem contact op met de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

Vragen of opmerkingen

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met de lesgever. Het e-mailadres vind je in de fiche van de activiteit.

Opmerkingen, behoeften, klachten?
Contacteer Lotte Meulewaeter - lotte.meulewaeter@g-o.be - 0497 88 64 51

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.