Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Waar vind je alle nuttige informatie?

​Als starter komt er veel op je af. Een grote brok informatie vooral.

We maken je graag wegwijs in de need-to-know informatie en waar je deze allemaal kan vinden.

Nuttige links

GO! pro, het kennisplatform voor de GO! professional: de website voor elke collega werkzaam in het GO!.

Op GO! pro vinden (startende) leerkrachten en directeurs informatie die nuttig is voor hun job in het GO!. Je vindt er onder andere alles over het pedagogisch project van het GO! (ons PPGO!), alle leerplannen en lessentabellen, actuele onderwijsontwikkelingen, GO! standpunten, nieuwe regelgeving, alles over je loopbaan als onderwijsprofessional, nascholingen, GO! publicaties, huisstijlproducten, hulp bij crisissen… en nog zoveel meer. Ook raadpleegbaar op tablets en smartphones!

Schrijf op de homepagina zeker in voor de wekelijkse GO! nieuwsbrief zodat je niets mist.

Er is ook nog de PR-website www.g-o.be. Deze richt zich vooral op externe belanghebbenden (zoals bvb. journalisten, ouders van toekomstige leerlingen, beleidsmakers, etc.).

Het GO! en veel van zijn instellingen zijn ook actief op sociale media. Hier lees je er meer over, inclusief een afgesproken gedragscode voor de GO! professional op sociale media.

Het GO! publicatiefonds: geeft jaarlijks publicaties uit voor GO! professionals. Niet te missen in jouw collectie zijn: 'communicatie op school', 'professionalisering op school', 'evaluatiepraktijk op school' en de reeks 'omgaan met'. De auteur(s) van de publicaties zijn telkens experten in hun (vak)gebied.
Bekijk zeker het ruime aanbod en bestel snel jouw exemplaar!

PBD-GO! leerplannen en lessentabellen: onontbeerlijk voor jou als starter voor de klas.

PBD-GO! professionalisering: het aanbod om jou een leven lang te blijven professionaliseren in diverse gebieden. Het GO! organiseert heel wat opleidingen, studiedagen, netwerkmomenten en evenementen. Via de GO! kalender kun je opzoeken welke voor jou interessant zijn en kun je bovendien meteen online inschrijven.

Sociale dienst van het GO! vzw : de Sociale dienst van het GO! is er ook voor jou! Hier zorgt men ervoor dat je, mits je voldoet aan bepaalde criteria,  een tussenkomst in diverse kosten kunt genieten, mocht het ooit nodig zijn. Er is per provincie een verantwoordelijke medewerker. Je vindt de contactgegevens op de website van de sociale dienst.

  • Renteloze leningen
  • Voorschot op wedde, wachtgeld of pensioen
  • Overlijdensvergoeding
  • Medische kosten
  • Tegemoetkomingen in sociale vakantiekosten
  • GWP's binnen het GO! georganiseerd
  • Vakantiekampen
  • Geboorte- of adoptiepremie
  • Pensioenpremie

GO! ouders: richt zich op het specifieke aanbod voor ouderwerking in scholen.

Onderwijsinspectie: de website van de onderwijsinspectie.

Onderwijs Vlaanderen: de portaalwebsite van het departement Onderwijs. Je vindt er alles over regelgeving, statuten, de organisatie van ons onderwijs etc.

Klasse: het netoverschrijdend thematisch onderwijsplatform bij uitstek. Alle inspirerende en handige informatie op vlak van school-, klas, thuisorganisatie en voor wanneer je er met je leerlingen of cursisten op uit trekt. Ook het aanbod van de Lerarenkaart vind je terug op de Klasse-website.

Pas voor de klas: een Facebookgroep van, voor en door startende leerkrachten.

Klascement: bundelt les- en didactisch materiaal van leerkrachten over heel Vlaanderen.