Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Afgevaardigd bestuurder

Koen Pelleriaux


Koen_Pelleriaux_augustus_2021.jpgAfgevaardigd bestuurder van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap is Koen Pelleriaux. Na een uitgebreide selectieprocedure koos de Raad van het GO! hem in het voorjaar van 2021 als meest geschikte kandidaat om het officiële onderwijsnet van de Vlaamse Gemeenschap te leiden. Zijn mandaat loopt sinds 1 september 2021. 

Koen Pelleriaux kan terugblikken op een ruime ervaring als leidinggevende binnen het onderwijslandschap. Na zijn doctoraat in de sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel ging hij aan de slag als docent, als kabinetschef Onderwijs en vervolgens als algemeen directeur op het Departement Onderwijs & Vorming. In 2020 maakte hij de overstap naar het GO! en ging er aan de slag als afdelingshoofd Beleid & Belangenbehartiging. 

Als afgevaardigd bestuurder wil Koen Pelleriaux het veranderingsproces waarin het onderwijs zich bevindt aanwenden om de kwaliteit te verbeteren. “We zijn er als GO! niet alleen voor iedereen, wars van overtuiging of afkomst, we willen ook alle lerenden maximaal ontwikkelen en zoveel mogelijk leerwinst boeken. Door ons kernproces, leerlingen onderwijzen, efficiënter te maken, kunnen we ons onderwijs beter maken.” 

Koen Pelleriaux, geboren in 1968, is vader van drie kinderen en woont in Schaarbeek.

Loopbaan

  • Startte zijn loopbaan als socioloog aan de VUB, waar hij 10 jaar lang onderzoek deed en lesgaf en ook doctoreerde over houdingen en subculturen in het beroepsonderwijs. 
  • Daarna werkte hij vier jaar als professor sociologie aan de UA Wilrijk. Hij gaf de vakken onderwijssociologie, onderwijsbeleid en cultuursociologie. 
  • In 2005 werd hij directeur van de studiedienst van sp.a. 
  • Vanaf 2009 werkte hij als kabinetschef onderwijs bij Frank Vandenbroucke en daarna bij Pascal Smet. 
  • In 2014 werd hij algemeen directeur van het Departement Onderwijs. Van 2017 tot 2019 leidde hij het Departement.
  • Koen Pelleriaux stapte in maart 2020 over naar het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap om er afdelingshoofd van de afdeling Onderwijsorganisatie en -personeel (inmiddels afdeling Beleid en Belangenbehartiging) te worden.
  • Tot hij afgevaardigd bestuurder werd, doceerde Koen Pelleriaux aan de VUB ook nog het vak 'onderwijsbeleid' in de lerarenopleiding. 


Jouw contactpersoon

Koen Pelleriaux

afgevaardigd bestuurder, GO!

Willebroekkaai 36, 1000 Brussel