Ben je geen GO! professional? Surf dan naar www.g-o.be, onze algemene website.
menu

Goededoelenacties


​Net zoals vorige jaren ondersteunt het GO! dit jaar zowel Rodeneuzendag als De Warmste Week. Engagement is immers een belangrijke waarde uit ons pedagogisch project.

In het GO! willen we kinderen en jongeren vormen tot maatschappelijk geëngageerde burgers. Daarom roepen we onze scholen op om mee te doen met deze goededoelenacties. 

De Warmste Week


De Warmste Week vindt zich zoals ieder jaar plaats van 18 tot en met 24 december. Deze keer gaat het door in Mechelen. Aangezien veel jongeren verontrust zijn over de toenemende intolerantie en polarisering in onze samenleving, is het centrale thema van #DWW21 dit jaar: 'kunnen zijn wie je bent'.  21 jongerenambassadeurs willen de hele Vlaamse samenleving, jong én oud, in beweging krijgen voor dit centraal thema van De Warmste Week. Ook het GO! vindt dit thema heel belangrijk vanuit zijn pedagogisch project.

Je school kan hiervoor projecten indienen en acties opzetten om geld in te zamelen voor een DWW Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Dit vormt een mooie kans om met je leerlingen een maatschappelijk relevante actie te bedenken voor een wereld waar iedereen zich goed in zijn vel voelt en iedereen de vrijheid heeft om te zijn wie men is of wil zijn.

Registreren kan via de website.

Wil je je actie bekendmaken bij de lokale pers? Dan kan je het modelpersbericht gebruiken en aanpassen onderaan op deze pagina.

Rodeneuzendag

De Rodeneuzendag zal dit jaar opnieuw focussen op jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken. Dit welbevinden vinden we bij het GO! natuurlijk ook belangrijk. Dit jaar ligt de klemtoon op muziek als compagnon. Scholen kunnen hiervoor een actie opzetten en leerkrachten kunnen zich registreren als Rodeneuzenleerkracht. De opbrengst hiervan kan dan gestort worden via jouw persoonlijke actiepagina op rodeneuzendag.be. De slotshow is gepland op 26 november 2021.

Met de opbrengst van Rodeneuzendag 2021, wordt er gestart met de ontwikkeling van de Rodeneuzenacademy waar jouw Rodeneuzenleerkracht enkel de voordelen van zal plukken. Via de Rodeneuzenacademy worden workshops op maat tot handige lespakketten aangeboden.

Wil je je actie bekendmaken bij de lokale pers? Dan kan je het modelpersbericht gebruiken en aanpassen onderaan op deze pagina.

Doe je mee? Laat het ons weten

Ben je van plan om mee te doen? Zet jouw school nu al in op welbevinden en wil je deze goede praktijk delen? Laat het ons dan zeker weten via communicatie@g-o.be

We zetten originele acties graag mee in de kijker. Gebruik zeker ook 'GO!' in de naam als je met je school registreert op de website van Rodeneuzendag of bij de Warmste Week van Studio Brussel. Dat maakt het voor ons gemakkelijk om al die mooie GO! acties terug te vinden en brengt ons als net samen in beeld. Post je iets op sociale media, gebruik dan #fieroponsGO.