Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden

Workshop Werkgerelateerde taalcompetenties verwerven als basis voor een goede integratie op de arbeidsmarkt

2 september 2024
Logo's Europese Instellingen Rh
Technisch jargon en werkgerelateerde begrippen beheersen is noodzakelijk om te kunnen functioneren op een werkvloer en voor het duurzaam verwerven van een job, alsook om te kunnen functioneren tijdens werkplekleren en stages. Voor anderstaligen niet altijd eenvoudig om dit te doen in het Nederlands. Hoe je hen daarbij kan helpen kom je te weten op een 2-daagse workshop van het European Centre for Modern Languages.

Technisch jargon en werkgerelateerde begrippen beheersen is noodzakelijk om te kunnen functioneren op een werkvloer. Het is een voorwaarde voor het verwerven van een (langdurige) job, maar ook om te kunnen functioneren tijdens werkplekleren en stages. Toch is het voor anderstaligen niet altijd eenvoudig om dit te verwerven in het Nederlands.

Wil je graag tools in handen krijgen om anderstalige leerlingen uit arbeidsmarktfinaliteit en dubbele finaliteit of volwassen anderstalige cursisten hierin te versterken? Ben je op zoek naar een kans om je te verdiepen in praktijkvoorbeelden en een nieuwe aanpak? Schrijf je dan in voor de 2-daagse workshop van het European Centre for Modern Languages. De 2-daagse vindt plaats In Brussel.

Op 19 en 20 november 2024 organiseert het European Centre for Modern Languages (ECML) een boeiende workshop rond "Language for work: How to support work-relates language leanring for migrants ".
In de workshop geven twee experten inhoudelijke en praktische ondersteuning aan trajectbegeleiders, leraren, lerarenopleiders en pedagogisch begeleiders die actief zijn op dit gebied. Ze vertrekken daarbij van de meest actuele benaderingen en inzichten om werkgerelateerde taalcompetenties te versterken en ontwikkelen bij anderstaligen.

De workshop wordt gegeven door Kerstin Sjösvärd en Christophe Portefin van het European Centre for Modern Languages (ECML). Het ECML is een centrum voor talenonderwijs dat werd opgericht door de Raad van Europa.

De tweedaagse vindt plaats in het Hendrik Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel, op wandelafstand van het station Brussel-Noord. 

Bekijk het programma en schrijf in via deze link.

Pagina delen

Heb je een vraag?

Stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Meer nieuws

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.