Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

VDAB leeratelier goederenbehandeling breidt uit van vijf naar tien dagen

16 april 2024
Vanaf schooljaar 2024-2025 wil de VDAB meer scholen de kans bieden om gebruik te maken van het leeratelier goederenbehandeling, daarom telt de nieuwe basisopleiding heftruck vanaf van vijf dagen meer. Aanmelden voor het leeratelier kan vanaf 15 mei.

Vanaf schooljaar 2024-2025 wil de VDAB meer scholen de kans bieden om gebruik te maken van het leeratelier goederenbehandeling, daarom telt de nieuwe basisopleiding heftruck slechts vijf dagen meer. Aanmelden voor het leeratelier kan vanaf 15 mei.

Prioritair aanmelden tussen 15 mei en 15 juni

De nieuwe regeling gaat in vanaf het schooljaar 2024-2025. Tussen 15 mei 2024 en 15 oktober 2024 kan je als school je aanvraag indienen, dit voor elke leerlingengroep afzonderlijk. Let wel, de aanvragen die tussen 15 mei en 15 juni worden ingediend, krijgen prioriteit. De andere aanvragen worden ingepland indien het nog mogelijk is. 

Provinciale inschrijving

Het aanbod is niet beperkt tot de eigen provincie, maar inschrijvingen verlopen altijd via het Regionale Technologische Centrum van de provincie waarin het VDAB-Competentiecentrum gelegen is.

Meer info en aanmelden kan op de website van VDAB.

Eigen leraren van de school geven les

VDAB biedt beroepsgerichte en technische scholen de mogelijkheid om gratis praktijklessen te geven in hun competentiecentra. Wegens een groeiende vraag binnen de logistieke opleidingen en het uitbreiden van de doelgroep, bestaat de basisopleiding heftruck vanaf volgend jaar uit maximaal vijf dagen per leerling, in plaats van tien. Zo kunnen meer leerlingen in hun finaliteitsjaren hun vaardigheden versterken en zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt.

De opleiding wordt voorzien door de eigen leraren van de school. VDAB biedt wel ondersteuning via een wegwijssessie doorheen de campus, het leeratelier en de arbeidsmiddelen, een gratis (verplichte) train-the-trainer opleiding en een oefenpakket met rijrichtlijnen. Jaarlijks vindt er minimaal één oefendag plaats om het oefenpakket met bijhorende richtlijnen in te oefenen. De capaciteit per les blijft gelijk, met maximaal zes leerlingen per groep.

Pagina delen

Meer informatie

Heb je een vraag?

Annick Haesaerts - 02 790 96 59
Ellen Van den Stock - 02 790 94 87

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.