Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Uitbetaling schooltoeslagen vanaf eind augustus

11 juni 2024
Schooltoeslag Rh
Het Agentschap Uitbetaling Groeipakket laat weten dat hoe sneller de scholen de leerlingengegevens aan het agentschap bezorgen hoe hoger de kans wordt dat de rechthebbenden de schooltoeslag nog voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen. En verzoekt de scholen ook om ouders in te lichten.

Aan de hand van de leerlingengegevens van de scholen onderzoeken de uitbetalers van het Groeipakket welke gezinnen recht hebben op schooltoeslag. Hoe sneller de gegevens doorgegeven worden, hoe meer kinderen en gezinnen de schooltoeslag al ontvangen voor de start van het schooljaar. Het bedrag hangt af van type onderwijs, gezinsinkomen en -situatie. Ouders ontvangen de schooltoeslag tussen eind augustus en eind november automatisch op de rekening.

Het angentschap vraagt de scholen ook om de ouders op de hoogte te brengen dat de schooltoeslag eraan komt. Daarvoor voorziet het ook een tekstvoorstel dat je hieronder vindt.

De schooltoeslag komt eraan.  

De schooltoeslag is een jaarlijkse steun voor gezinnen met schoolgaande kinderen en een laag inkomen. Je krijgt die automatisch als je er recht op hebt. De eerste uitbetaling gebeurt op 26 augustus. Meer info vind je hier. 

Pagina delen

Heb je een vraag?

Stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.