Voorkeuren
Cookie instellingen
Aanmelden
Aanmelden met je GO! account

Persbericht: Spontaan solliciteren bij het Gemeenschapsonderwijs wordt kinderspel

20 mei 2024
Clb Affiche
Het GO! blijft beleidsmakers aanklampen om werk te maken van aantrekkelijke onderwijsloopbanen, maar onderneemt ook zelf actie om leerkrachten aan te trekken en langer in de job te houden. Vandaag lanceert het GO! een website waarmee kandidaten in 1-2-3 spontaan kunnen solliciteren bij verschillende GO! instellingen in hun buurt.

De ‘war for teaching talent’ woedt al enige jaren en is in de scholen steeds voelbaarder. Het GO! tracht in deze krapte met een werkgeversimagocampagne de beste talenten naar zich toe te trekken. De campagne wordt dit jaar uitgebreid om ook medewerkers aan te trekken voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en voor de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO).  

Kers op de taart is een nieuwe, gebruiksvriendelijke tool voor spontane sollicitaties die het GO! samen met GO! scholengroep Rivierenland heeft ontwikkeld. Kandidaten selecteren de straal rond de gemeente of postcode van hun voorkeur, vervolgens het gewenste onderwijsniveau en vinken ook nog de GO! instellingen aan waar ze spontaan willen solliciteren. Ter afronding kunnen ze hun cv en motivatiebrief opladen. Op die manier is één druk op de knop voldoende om te solliciteren bij alle aangevinkte instellingen.

Het lerarentekort blijft een grote bezorgdheid voor het GO!. Om werk te kunnen maken van een sterke onderwijskwaliteit, zijn voldoende goede leraren broodnodig. We klampen de beleidsmakers aan om hier een prioriteit van te maken. Met input van ruim 7.000 GO!’ers schreef de onderwijsverstrekker daarom voorstellen uit een Memorandum aan de volgende Vlaamse Regering
 
Zin in een job bij het GO!?

Eenvoudig spontaan solliciteren doe je hier.  

Pagina delen

Heb je een vraag?

Persdienst - 02 790 95 35

Of stuur je vraag via info@g-o.be

GO! nieuwsbrief

Ontvang nieuws en ondersteuning voor GO! professionals, ons opleidingsaanbod en zoveel meer.

Schrijf je in

Welkom op GO! pro

Niet aanmelden
Personaliseer je GO! pro-ervaring en kies je onderwijsniveau als kijkfilter voor nieuws en opleidingen.
of
Meld je aan met je GO! account en krijg nieuws en inhoud op jouw maat te zien.

Nog geen GO! account?

Jouw GO! account, sleutel tot een gepersonaliseerde GO! pro

Jouw GO! account is jouw persoonlijk toegangsticket tot het afgeschermde nieuws en inhoud op maat van jouw profiel. Jouw GO! account betekent niet dat je een g-o.be e-mailadres hebt of krijgt.
  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de personeelsdienst van het Huis van het GO!.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Ja, je hebt (recht op) een GO! account en toegang tot GO! pro.
    Contacteer de lokale gegevensbeheerder van je scholengroep.

  • Nog even geduld. Momenteel heb je nog geen (recht op een) GO! account met toegang tot GO! pro. Van zodra de GO! contactendatabank beschikt over de contact- en functiegegevens van het (niet-)onderwijzend personeel in de scholen en instellingen, heb ook jij (recht op) een GO! account met toegang tot GO! pro.

Hoe krijg je een GO! account, wanneer je er recht op hebt?
De lokale gegevensbeheerder van je scholengroep of de personeelsdienst (enkel voor Huis GO! medewerkers) zorgt voor de registratie of aanpassing van je gegevens in de GO! contactendatabank. Vervolgens krijg je de juiste toegangsrechten en kun je aanmelden op GO! pro.